Nijer'den, Fransa kararı! Süresiz yasaklandı...

Nijer, Fransız uçaklarının ülkenin hava sahasına girmesini süresiz olarak yasakladı.

GİRİŞ 24.09.2023 21:06 GÜNCELLEME 25.09.2023 09:54
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

Son dakika Nijer haberleri: Afrika ve Madagaskar Hava Seyrüsefer Güvenliği Ajansı'nın (ASECNA) web sitesine göre, Nijer, Fransız uçaklarının ülkenin hava sahası üzerinde uçmasını yasakladı.

Açıklamada, Fransa haricinde Nijer hava sahasının tüm ulusal ve uluslararası ticari uçuşlara açık olduğu kaydedildi. Nijer hava sahası 6 Ağustos'ta tüm ticari ve sivil uçuşlara kapatılmış, 4 Eylül'de tekrar açılmıştı.

NİJER'DE NE OLMUŞTU?

Nijer'de 26 Temmuz'da başa geçen askeri yönetim, 25 Ağustos'ta Fransa'nın Niamey Büyükelçisi Sylvain Itte'ye ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre tanımış ancak Büyükelçi Itte ülkeden ayrılmamıştı.

Fransa, "askeri cuntanın Fransız elçinin gitmesini talep edebilecek bir otorite olmadığını" açıklamıştı.

FRANSA'YA NOTA VERİLMİŞTİ

Bunun üzerine Nijer Dışişleri Bakanlığı, 31 Ağustos'ta Fransa Dışişleri Bakanlığına gönderdiği notada, Büyükelçi Itte'nin dokunulmazlığının kaldırıldığını ve sınır dışı edileceğini duyurmuştu.

Notadan sonra Fransa'nın Niamey Büyükelçiliği etrafında sıkı güvenlik önlemleri alınmış ve elçiliğe girip çıkan araçlar Nijer güvenlik güçleri tarafından kontrol edilmeye başlanmıştı.

Aynı şekilde Fransız askerlerinin konuşlu olduğu başkentteki Niamey 101 isimli hava üssü etrafında da güvenlik artırılmıştı.

KAYNAK: TRTHABER
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 124
  • Mehmet 7 ay önce Şikayet Et
    Afrika ülkeleri kendine gelmeye, sömürüldüğünü anlamaya başladı.Şimdi sömürgeci Fransa düşünsün.Yıllarca Afrika'yı sömürdü.Şimdi kendisine sömürecek başka ülkeler arayacaktır.Ama hangi yüzyılda yaşıyoruz.Artık hiçbir ülke kolay kolay kendisinin sömürülmesine müsade etmeyecektir.
    Cevapla
  • ammar 7 ay önce Şikayet Et
    sonuç ne, fransız elçi ve askerleri çıktımı orda son durum ne
    Cevapla
  • mümin 7 ay önce Şikayet Et
    sömürgeci emperyalistlerin sonu geliyor. kuduruyorlar. sömürge yaparak zenginleştiler. kendini uygar olarak empoze edip geri kalanları komplexli hale getirdiler. tayyip erdoğan dünya mazlumlarının ümidi ve hamisi oldu.
    Cevapla
  • Adil 7 ay önce Şikayet Et
    Zamanı geldi demekki. Yeter sömürdünüz. Artık kendi halkına çalışsın. Tabi başka vampir ve akbabalar fırsat verirse.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Bunlar boş işler.,.herşeyiniz Fransa'dan batıdan geliyor...Bizim reis gibi iki dakka sonra çark ederler ,olan bunlara inanıpta düzenini bozan insanlara olur.
    Cevapla
  • İsoBaba 7 ay önce Şikayet Et
    Sen boyunduruk altında kölelik yapmaya devam et. Biz onurumuzla ölmeye hazırız.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Iyiyi ya bundan sonra herşeyleri fransadan değil alternatif olan ülkelerden gelecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!