ABD’deki Ermeni lobisinden Paşinyan’a suikast çağrısı

Ermeni lobisi Amerika Ermeni Ulusal Komitesinin (ANCA) Washington yöneticisi Aram Suren Hamparyan, sosyal medyadan Paşinyan'ın korumalarına "suikast çağrısı" olarak da yorumlanan paylaşımlar yaptı.

GİRİŞ 26.09.2023 09:51 GÜNCELLEME 26.09.2023 10:30
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

 ABD'deki en büyük Ermeni lobisi Amerika Ermeni Ulusal Komitesinin (ANCA) Washington yöneticisi Aram Suren Hamparyan, sosyal medyadan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın korumalarına "suikast çağrısı" olarak da yorumlanan paylaşımlar yaptı.

SUİKAST ÇAĞRISI

ANCA Washington yöneticisi Hamparyan, sosyal medya platformu Facebook'tan yaptığı paylaşımda, "Yıllar sonra henüz doğmamış çocuklar dedelerine soracaklar: 'Babig, Artsakh saldırıya uğradığında ne yaptın? Vatanımızı savundun mu? Halkımızı savundun mu? Bugün sağlam ikramiye toplayan birçok polis, utanç içinde önlerine bakıp bir yalan mırıldanacak ya da itiraf edecek: 'Nikol Paşinyan'ı kendi halkına karşı savundum'." ifadelerini kullandı.

"CÜZDANINIZI DÜŞÜNMEYİN KALBİNİZİN SESİNİ DİNLEYİN"

Başka bir paylaşımında da Hamparyan, Paşinyan'ın korumalarına "cüzdanını düşünmekten çok kalbinin sesini dinleyerek hareket etmesi çağrısı" yaparak, "Paşinyan'ı koruyan bir Ermeni'nin maaş çekinden çok ruhuna değer verdiği an." ifadelerine yer verdi.

"UTANÇ VERİCİ MESAJ"

Hamparyan'ın paylaşımına sosyal medya kullanıcılarından tepki geldi.

Kullanıcılardan biri, Karabağ için barışçıl bir çözüm bulmak amacıyla elinden gelenin en iyisini yapan Paşinyan'a karşı kışkırtıcı imada bulunuyorsunuz." ifadelerini kullanarak Paşinyan'a destek verdi.

Başka bir kullanıcı da, "Bu Amerikalı Ermeni bir siyasi grubun başkanına yakışmayan utanç verici bir mesaj. ABD'nin ortağı olan bir ülkenin seçilmiş liderine suikast çağrısı, Amerikan değerleriyle bağdaşmıyor. Politikada şiddetin yeri yoktur." paylaşımı yaptı.

Bir kullanıcı da "Ermenistan Devleti'ni ayaklar altına almayın. Ermenistan polisine çağrı yapıyorum, şehri devlete karşı sokağa çıkan muhalefet liderlerinden temizleyin. Ermenistan Dışişleri Bakanlığına da ülkeyi dışarıdan yıkma girişimlerini takip etme çağrısı yapıyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan diğer bir kullanıcı, Paşinyan'ın korumalarını kastederek, "İçlerinde acaba hangisi vatansever olacak?" diye sordu ve bir başka kullanıcı da buna cevap olarak "Kafasına bir kurşun." yanıtını verdi.

Başka bir kullanıcı da "O (Paşinyan) istifa etmeli veya bir şekilde yok olmalı." ifadelerini kullandı.

SUİKAST SUÇLAMASIYLA GÖZALTILAR

Ermenistan'da dün gece iktidarı zorla ele geçirme teşebbüsü ve Başbakan ile hükümet üyelerine suikast iddiasıyla 8 kişi gözaltına alınmıştı.

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi ve Soruşturma Bürosu çalışanlarının operasyonları sonucunda, isimleri açıklanmayan 7'si "Haçlılar' Askeri-Yurtsever Toplum Kuruluşu" üyesi 8 kişinin, hükümet üyeleri ve Başbakan Nikol Paşinyan'a yönelik ellerinde bulundurdukları silah ve mühimmatı suç aracı olarak kullanarak iktidarı ele geçirmek için anlaşmaya vardıkları tespit edilerek gözaltına alınmıştı.

Ermeni makamları, grupla ilgili suikast planlama suçlaması yöneltmişti.

ANCA'NIN SİCİLİ

ANCA, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının ABD'nin tamamında resmen tanınması ve mümkünse Türkiye'ye yaptırım uygulanması gibi çabaları yürüten Türkiye karşıtı kuruluşların en başında yer alıyor.

ANCA'nın sadece bir lobi kuruluşu olmadığı, özellikle ABD'de faaliyet gösteren Ermeni terör örgütleri ve teröristlere sahip çıktığı biliniyor.

Kuruluşla 1970'lerden itibaren iltisaklı olan Murad Topalyan, ANCA Başkanlığı görevindeyken 1999'da "terörizm" suçlamasıyla tutuklandı ve yargılanması sonucu hapis cezasına çarptırıldı.

Bu arada, ANCA, yakın tarihte de Ermeni terör örgütlerine desteğini sürdürdü.

ANCA, Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan'ı 1982'de şehit eden Ermeni terörist Hampig Sasunyan'ın serbest bırakılması amacıyla yoğun çaba harcadı.

California Valisi Gavin Newsom, 10 Mart 2021'de Sasunyan'ın serbest kalması için verdiği kararı doğrudan ANCA'ya bildirdi.

ANCA Batı Yakası Başkanı Nora Hovsepyan, bu karara ilişkin açıklamasında, "Karardan dolayı Vali Newsom'a minnettarız." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 37
  • Hasan 7 ay önce Şikayet Et
    Resmi rakamlara göre Türkiyede çalışan Ermenistan vatandaşı sayısı 100 binin üzerinde. Siz Amerikada keyif sürerken Ermenistan aç, haberiniz var mı. Sovyetler dağıldığında Ermenistanın nüfusu 6.5 milyon du,Bu gün 3.5 milyon. Hadi bunu da Türkler katletti deyin bakalım ,Komik diyasporacılar. Madenlerini soyduğunuz Karabağda acaba Ermenilere ne kadarını verdiniz hırsız diyasporacılar.
    Cevapla
  • Güzel insan 7 ay önce Şikayet Et
    kudurdu kudurdu dahada çok kuduracaksınız sıra sizede gelecek uzakta olan Ermeni bozmaları
    Cevapla
  • Hasan 7 ay önce Şikayet Et
    He babam " cüzdanınızı düşünmeyin kalbinizin sesini dinleyin" . Kim ,önce siz ABD de sırtınızı diyasporaya yaslayıp bedava yaşam sürün ,keyif çatın, Ermenistandakiler de sefaletle yaşasın hemi. Siz Diyasporanın vergi, yardım, sosyal haklar gibi ayrıcalıklarından yararlanırken açlık ve sefalete mahkum ettiğiniz Ermenistana Türkiye bakıyor.
    Cevapla
  • Hyt 7 ay önce Şikayet Et
    Başkasına ait toprakları babanızın malı gibi görüyorsunuz ona bakarsan Osmanlı balkanların hakimiydi bizde balkanların bizim deyip savaş açalım var mı böyle bir dünya bu ermeni lobisi kendi halkının katilidir aşırıdır nokta,,, savaşıp kaybettiğin yerle ilgili anlaşmalara uymak zorundasın
    Cevapla
  • FURKAN 7 ay önce Şikayet Et
    Bu yerde Haşr suresinden bir ayeti hatırlayalım: 14.Onlar müstahkem kaleler içinde veya duvarlar arkasında olmadan sizinle toplu halde savaşmazlar. Kendi aralarındaki çekişmeleri şiddetlidir. Sen onları toplu sanırsın. Halbuki kalpleri darmadağınıktır. Bu, onların akılları ermez bir topluluk olmalarındandır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü