Nazi askerini dakikalarca alkışladılar: Derin bir utanç!

Kaanda Başbakanı Justin Trudeau, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi birliğinde savaşan Ukraynalı bir askerin parlamentoya davet edilmesi ve "yanlışıkla" alkışlanmasından dolayı özür diledi.

GİRİŞ 26.09.2023 16:59 GÜNCELLEME 26.09.2023 17:16
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başbakan Justin Trudeau, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi birliğinde savaşan Ukraynalı bir askerin parlamentoya davet edilmesinin Kanada için "son derece utanç verici" olduğunu söyledi.

Olay, Cuma günü parlamentonun Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky'nin konuşmasına ev sahipliği yaptığı sırada meydana geldi.

98 yaşındaki Yaroslav Hunka, Ukrayna cumhurbaşkanının Cuma günü yaptığı ziyarette Avam Kamarası Başkanı Anthony Rota'nın kendisini "kahraman" olarak adlandırmasının ardından ayakta alkışlandı.

Bay Hunka, Avam Kamarası galerisinde otururken Bay Rota onu işaret ederek adamın "Ukraynalı bir kahraman, Kanadalı bir kahraman olduğunu ve ona tüm hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Artık 7 ay önce Şikayet Et
    Aynı Kılıçdaroğlu'nun hareketleri. Gülelim mi ağlayalım mı? Bu zihniyeti bir yerden tanıyoruz sanki.
    Cevapla
  • İsi 7 ay önce Şikayet Et
    Hepsini bilerek yapıyorlar. Kınamalardan kaçmak için yanlışlıkla oldu süsü veriyorlar. Bu mahlukları ezberledik artık
    Cevapla
  • Sakin 7 ay önce Şikayet Et
    Böyle hata sanki olmaz bile bile kime mesaj
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 7 ay önce Şikayet Et
    Resimde Zelensky yahudi olduğu içinmidir alkış degil de el kol hareketi sallamış
    Cevapla
  • hakan toköz 7 ay önce Şikayet Et
    hitler Siyonistler tarafından Yahudilere özellikle soykırım uygulaması için kullanılmış bir kukladır. bu sayede şimdiki İsrail'in varlığı garanti altına alınmıştır. yani körler sağırlar birbirini ağırlar durumu. herkes herşeyin farkında ama üç maymunu oynuyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çamlıca Camisi'nin açılışının 5'inci  yılı! Dünyanın her noktasından ziyaretçi alıyor....
Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerinin detayları ortaya çıktı