Kahraman ilan etmişlerdi! Kanada parlamentosundaki 'Nazi' skandalı istifa getirdi!

Kanada Parlamento Başkanı Anthony Rota, parlamentoda "İkinci Dünya Savaşı'nda cephede savaşan kahraman" olarak tanıttığı Yaroslav Hunka'nin Nazi birliğinde savaştığı ortaya çıkmasının ardından özür dileyerek istifa etti.

GİRİŞ 27.09.2023 03:54 GÜNCELLEME 27.09.2023 09:10
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Kanada Parlamento Başkanı Anthony Rota'nın, parlamentoda "İkinci Dünya Savaşı'nda cephede savaşan kahraman" olarak tanıttığı ve herkesin ayakta alkışladığı 98 yaşındaki Ukraynalı Yaroslav Hunka'nın Nazi birliğinde savaştığı ortaya çıktı.

Kahraman ilan etmişlerdi! Kanada parlamentosundaki 'Nazi' skandalı istifa getirdi!

PARLAMENTO BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin ziyareti nedeniyle davet edilen Hunka'nın Nazi askeri çıkması skandalının ardından Kanada Parlamento Başkanı Anthony Rota özür dileyerek görevinden istifa etti.

Kahraman ilan etmişlerdi! Kanada parlamentosundaki 'Nazi' skandalı istifa getirdi!

ALKIŞLADIKLARI 'KAHRAMAN' NAZİ ASKERİ ÇIKTI

Hunka, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin ziyareti nedeniyle Kanada parlamentosundaki oturuma özel davetli olarak katılmış, Rota'nın kendisini bir "kahraman" olarak tanıtması üzerine milletvekilleri tarafından ayakta alkışlanmıştı.

'TÜM KANADILILAR İÇİN SON DERECE UTANÇ VERİCİ'

Kanada Başbakanı Justin Trudeau yaptığı açıklamada, olayı "Kanada parlamentosu ve dolayısıyla tüm Kanadalılar için son derece utanç verici" olarak nitelendirmişti.
Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, durumu "son derece kabul edilemez" ve "utanç verici" olduğunu ifade etmiş, Rota'nın onurlu bir şekilde istifa etmesi gerektiğini söylemişti.

Parlamentodaki oturumun ardından Hunka'nın, Nazilerin komutası altındaki gönüllü bir birim olan Waffen-SS "Galiçya" Tümeni veya SS 14. Waffen Tümeni'nin bir üyesi olduğu ortaya çıkmıştı.

Kahraman ilan etmişlerdi! Kanada parlamentosundaki 'Nazi' skandalı istifa getirdi!

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Birinci Dünya Savaşında naziler mi vardı?
    Cevapla
  • emins 7 ay önce Şikayet Et
    Bari araştır oku
    Cevapla
  • Aytek 7 ay önce Şikayet Et
    Adamlara bak ya! Parlamento başkanı ne bilsin danışmanlarından biri çağırmıştır, bana da yanlış bilgi verdi onu da kovdum deyip sıyrılmak varken istifa mı etmiş? Aptal mı bu adamlar! Ah bizde olacaktı ki çaycının üstüne suçu yıkıp kurtulacaktı.
    Cevapla
  • Gercek 7 ay önce Şikayet Et
    Biz de birinci dünya savaşında, mecburen Almanlarla birlikte savaştık, biz de mi naziyiz? Ukrayna o dönem de Rus işgali altındaydı, insanlar kasten aç bırakıldı "holodomor" ve 8 milyon Ukraynalı öldü" Daha nice zulüm gördüler ve kurtulmak için, Almanlarla birlikte Rusya karşı savaştılar, bu onları nazi falan yapmaz..
    Cevapla
  • Onların terazisi 7 ay önce Şikayet Et
    Zannedersin ki yahudi işgalci ya da ingiliz/fransız militanı olmak daha şerefli...
    Cevapla
  • AKINCILAR 1453 7 ay önce Şikayet Et
    Neden istifa ediyorki en 14 veya 15 seçim kaybetmesi lazım bence.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Faturasını tüm Türkiye ödüyor! Sadece bir ilde çalınan miktar 6 milyar TL
Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerinin detayları ortaya çıktı