ABD'den Karabağ açıklaması

ABD, Karabağ'daki gelişmeler bağlamında bölgede görevlendirilebilecek bir uluslararası gözlem misyonu hakkındaki detaylar için müttefikler ve ortaklarıyla birlikte çalışacaklarını bildirdi.

ABD'den Karabağ açıklaması
ABD'den Karabağ açıklaması
GİRİŞ 28.09.2023 06:11 GÜNCELLEME 28.09.2023 06:11
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında soruları yanıtladı.

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Başkanı Samantha Power ve ABD Dışişleri Bakanı'nın vekaleten Avrupa ve Avrasya ile ilişkilerden sorumlu yardımcısı olan Yuri Kim'in, bugün Azerbaycan'da olduğunu kaydeden Miller, ABD'li yetkililerin Azerbaycanlı yetkililere ateşkesin devam etmesi ve insani ihtiyaçların karşılanması yönündeki mesajlarını ilettiklerini belirtti.

AA'nın haberine göre Miller, insani ihtiyaçların giderildiğinden emin olunması bağlamında, Karabağ'da uluslararası bir gözlem misyonunun görevlendirilmesine Azerbaycan'ın olumlu baktığı yönündeki açıklamasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

"Önümüzdeki günlerde bu misyonun tam olarak neye benzeyeceğini detaylandırmak için müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte çalışacağız." diyen Miller, tarafların kalıcı bir barışa ulaşabilmeleri için müzakere ve diplomasinin önemine işaret etti.

Milller, diğer yandan Rusya'nın zaman zaman müzakereleri kolaylaştırıcı rol oynadığını ancak geçen hafta Karabağ'daki gelişmeler kapsamında Moskova'nın "verimli" bir rol oynadığını düşünmediğini ifade etti.

ALİYEV'İN AÇIKLAMALARI

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ABD'li yetkililerin görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, Aliyev'in, BM Mukim Koordinatörlüğünün yakın zamanda Azerbaycan'ın Karabağ bölgesine ziyaretini organize etmeye hazır olduklarını söylediği kaydedilmişti.

Aliyev, Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni sakinlerin haklarına işaret ederek, Azerbaycan'da yaşayan diğer etnik azınlıklar gibi onların da haklarının ülke yasaları ve uluslararası yükümlülükler çerçevesinde güvence altına alınacağını vurgulamıştı.

Azerbaycanlı devlet yetkilileri ve Ermeni nüfusunun temsilcileri arasında entegrasyon konularında müzakerelerin yürütüldüğünü belirten Aliyev, bölgedeki altyapının yenilendiğini, Ermeni sakinlere yardım gönderdiklerini ve bunun sürmesi hususunda Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile işbirliği yürüttüklerini kaydetmişti.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • HIDIR BUDUR 6 ay önce Şikayet Et
    Geçti BOR'un pazarı sürün eşeğinizi Niğde'yeee...
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 6 ay önce Şikayet Et
    seytan abd sen uzak dur..
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    hocalıda Ermeniler soykırım yaparken nerdeydiniz batı
    Cevapla
  • Osman Şahin 6 ay önce Şikayet Et
    Türk İslâm düşmanı ABD Ermenistan katliam yaptığı zaman neredeydin.
    Cevapla
  • önce vatan 6 ay önce Şikayet Et
    ne alaka sen kimsin güvenlik sağlayacak senin girdiğin yerleri görüyoruz türk ve azerbaycan yetkili kişilerine bu abd yi sok mayın oraya girdikleri yerleri görüyoruz kaos ölüm var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti