Ermenilerin yarıdan fazlası Dağlık Karabağ'ı terk etti

Azerbaycan’ın operasyonu sonrasında Dağlık Karabağ’ı terk eden Ermenilerin sayısı 65 bini aştı. Bölgede operasyon öncesinde 120 bin Ermeni yaşıyordu.

GİRİŞ 28.09.2023 10:01 GÜNCELLEME 28.09.2023 10:49
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ’da yasadışı silahlı Ermeni gruplara karşı başlattığı operasyonun tamamlanmasının ardından bölgedeki Ermeni ayrılıkçılar silah bırakmıştı. Bu gelişmelerin ardından bölgede yaşayan Ermeni siviller, Ermenistan’a dönmek için Dağlık Karabağ-Kornidzor sınır hattında geçişe devam ediyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Sözcüsü Nazeli Baghdasaryan, dün akşam Ermenistan’a ulaşan sivillerin sayısının 53 bin olduğunu açıkladı. Baghdasaryan, sabah saatleri itibariyle bu sayının 65 bini geçtiğini aktardı.

 

25 otobüs sınır hattında

Erivan Belediyesi başta olmak üzere Ermenistan’a bağlı sınır kentlerinin idareleri, sınır bölgelerine otobüs tahsis etmeye devam ediyor. Erivan Belediyesi bugün 25 otobüsün sınır hattındaki Kornidzor’a gönderildiği duyururken Ermenistan Sağlık Bakanlığı’nın da özellikle hastanelerde tedavi görenlerin tahliyesi için ayrıca hazırlıklara başladığı öğrenildi.

Ermenilere güvenli geçiş sağlanmıştı

Azerbaycan ordusu tarafından 19 Eylül’de Karabağ'da başlatılan ve 24 saat süren terörle mücadele operasyonunun ardından Ermeni silahlı grupları teslim olmuş ve Ermeni nüfus ile Azerbaycanlı temsilciler arasında diyalog süreci başlamıştı. Azerbaycan, yasadışı Ermeni silahlı grupların silahsızlanmayı kabul etmesinden 4 gün sonra, bölgeden Ermenistan'a giden tek yolu Pazar günü açarak Ermenilerin güvenli bir şekilde geçişini sağlamıştı.

KAYNAK: DW
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 70
  • ...... 6 ay önce Şikayet Et
    İnşaallah Türkiye deki ermeni ve ermeni görünümlü hainlerde ülkeyi tamamen terk eder.
    Cevapla
  • Halk 6 ay önce Şikayet Et
    Ermeni leri kovun başınıza bela olmasın
    Cevapla
  • ayhan 6 ay önce Şikayet Et
    Tümü giderse hiç sorun kalmaz işgalcilerden ayrıca tazminatta talep edilmeli. Otuz senenin bedeli ayrıca çıkarılan madenlerin parası alınmalı.
    Cevapla
  • Abdullah kasip 6 ay önce Şikayet Et
    Kalanlar her zaman sıkıntı olacağını düşünüyorum. Bunların yurdu Karabağ değil. Neden böyle davranılıyor? Çok düşündürücü.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 6 ay önce Şikayet Et
    sürün hepsini çıkarın oradan onlar nasıl yaptıysa vaktiyle siz de aynısını yapın eğer yapmazsanız çok pişman olacaksınız ileride
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti