Türkiye'den taş çalan Belçikalı turist gözaltına alındı

Antalya'dan taş çalan Belçikalı turist tarihi eser kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. Sky News ise "akvaryumu için taş topladığını" iddia eden turistin haksız yargılandığını öne sürdü.

Türkiye'den taş çalan Belçikalı turist gözaltına alındı
Türkiye'den taş çalan Belçikalı turist gözaltına alındı
GİRİŞ 28.09.2023 10:11 GÜNCELLEME 28.09.2023 10:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Antalya'dan taş çalan Belçikalı turist tarihi eser kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. 

Antalya’ya gelen bir çifte, evlerindeki akvaryuma koymak için topladıkları üç parça taş nedeniyle yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Tarihi eser kaçaklığı şüphesi ile gözaltına alınan turistler, arkeolojik incelemeler sonuçlanana kadar Antalya'dan ayrılamayacak.

TAŞ ÇALAN TURİST MAĞDUR GİBİ GÖSTERİLDİ

İngiliz medya organı Sky News, Türkiye'den taş kalan kadının mağdur gibi gösterildiği bir habere imza attı. Haberde "Belçikalı turist Türkiye'de taş çaldığı gerekçesiyle hapis cezasıyla karşı karşıya" başlığı ile birlikte turist Kim Mergits'in ağlayan görüntülerine yer verildi.

Haberde Kim Mergits'in, akvaryumuna dekorasyon olarak Türkiye'deki plajlardan ve sokaklardan üç taş aldığı iddia edilerek "Ancak Türkiye onu arkeolojik eserleri çalmakla suçladı ve şimdi ağır para cezası veya hapis cezasıyla karşı karşıya." ifadelerine yer verildi.

 

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Yeni 6 ay önce Şikayet Et
    Alışmışlar sömürmeye. Çalamıyoruz gitmemize gerek yok diyorlar! Dünyayı bi rahat bıraksanız heryer huzurlu olur.
    Cevapla
  • Gamlı Baykuş 6 ay önce Şikayet Et
    Anlayın işte hey kafirler : Sen bu mukaddes ülkenin değil toprağını almak,taşını bile alamazsınız ! Bu olay hepinize kapak olsun !
    Cevapla
  • mert 6 ay önce Şikayet Et
    AB cezaevlerinde yatan ve mahkemlerde hakssizca yargilanan cocuklari alinip LGPT li sapiklara vverilenleri AB medyasi ücmaymun oynuyor!!!Türk devleti milyonlarca turistin icinden bos yere bu pisligi neden yargilasin???? memlektinde tas kalmamismi akvaryumu icin yalanlara sarilmak bunlarin damarlarinda var imansizlardan hersey beklenir!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
AK Parti'de reform adımları