Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva yaşamını yitirdi

Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Paşayeva, Bakü'deki 2. Fahri Hıyaban'da toprağa verildi.

GİRİŞ 29.09.2023 11:23 GÜNCELLEME 29.09.2023 11:28
Bu Habere 804 Yorum Yapılmış

Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva'dan kötü haber geldi. Paşayeva’nın ailesi tarafından yapılan açıklamada, 23 Eylül’de komaya giren Paşayeva’nın tedavi gördüğü başkent Bakü’deki Merkez Klinik Hastanesi’nde hayatını kaybettiği duyuruldu.

Açıklamada, Azerbaycanlı doktorlar ve Türkiye'den gelen uzman doktorların aldığı tüm önlemlere rağmen, durumu kritik olduğu için yoğun bakıma yerleştirilen milletvekilinin hayatının kurtarılamadığı aktarıldı.

PAŞAYEVA'NIN O SÖZLERİ AKILLARA GELDİ

Yaşamını yitiren Ganire Paşayeva'nın geçmişte bir televizyon programında yaptığı konuşma sosyal medyada gündem oldu. 

Paşayeva, "Bizden geri ne kalacak? Bir şey. Biz olmadan geçen birkaç yıl sonra bile bizi hatırlayanlar diyecek ki, 'Adam gibi bir adamdı'" ifadelerini kullanmıştı. 

PAŞAYEVA MİLLİ MECLİSİN ÖNEMLİ BİR ÜYESİYDİ 

Aslen Azerbaycan’ın Tovuz şehrinden olan 48 yaşındaki Paşayeva, 7 yıl boyunca muhabirlik ve sunuculuk yaptı. Paşayev’a 6 Kasım 2005 günü yapılan genel seçimlere bağımsız aday olarak katıldı ve Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Milli Meclisi'ne girdi. Milli Meclis'teki Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Daimi Komisyonu'nun üyesi olan Paşayeva, aynı zamanda Azerbaycan-Gürcistan Parlamentolar Arası Çalışma Grubu'nun başkanı ve Azerbaycan-Türkiye, Azerbaycan-Hindistan ve Azerbaycan-Japonya Parlamentolar Arası Çalışma Gruplarının üyesiydi. Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'nde Azerbaycan’ı temsil eden kurula da üye olan Paşayeva, Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı olarak ta görev yapıyordu.Ganire Paşayeva Karabağ mücadelesiyle hatırlarda kalacak.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva, Bakü’de gözyaşlarıyla defnedildi.

Dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki 2. Fahri Hiyabanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Paşayeva’ın naaşı, Haydar Camii’sinde kılınan cenaze namazının ardından 2. Şehitler Hiyabanı'na getirildi.

Cenaze törenine Azerbaycanlı milletvekilleri, devlet yetkilileri, Türk diplomatlar, Paşayeva’nın ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Paşayeva'nın naaşı omuzlarda taşınan dualar eşliğinde defnedilirken sevenleri gözyaşlarını tutamadı.

 

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 804
  • kosovalı 7 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin Ailesi. yakınlarına ve Azarbeycan kardaşlarımıza baş sağlığı ve sabırlar dilerim.
    Cevapla
  • sultan 7 ay önce Şikayet Et
    ALLAHIM RAHMET ETSİN edepli erkanlı gayretli örfüne ananrsine baglı vatanına dinine ırkının güzelliklerine bütün islam çografyasını dert eden deyer verip ugrunda çaba veren GÜL YÜZLÜ BACIMIZ MEKANIN CENNET OLSUN
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Türk dünyasının gerçek Asenası Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun geride kalanlara sabır versin inşaAllah ganira hanım adam gibi adamdı vesselam
    Cevapla
  • ÇORBACI 7 ay önce Şikayet Et
    Mekânı cennet olsun inşallah.
    Cevapla
  • Osmanli 7 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin iyi insanları çabuk kaybediyorlar. Rahmetli MUHSIN yazııoglu aklıma geldi görüş ikizi..gibilerdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı
Uzaylılar neden bizimle iletişime geçmiyor? Bilim adamları açıkladı...