'Dünyanın en güvenilir ülkesi' İsveç yangın yeri! Başbakan açıkladı, ordu sokağa indi!

İsveç'in Başkenti Stockholm'de çeteler arasında savaş çıktı. İki farklı noktada çıkan çatışma bir ev bombalanırken, toplamda 3 kişi öldü. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, orduyu sokağa inmesi için görevlendirdiğini duyurdu.

GİRİŞ 29.09.2023 02:27 GÜNCELLEME 29.09.2023 02:27
Bu Habere 477 Yorum Yapılmış

İsveç'te çeteler arasındaki şiddet olayları tırmanırken, gece boyunca yaşanan iki farklı çatışmada üç kişi öldü.  Çarşamba gecesi başkent Stockholm'de bir banliyöde 18 yaşında bir kişi vurularak öldürüldü.

BAŞBAKAN KRİSTERSSON ORDUNUN SOKAĞA İNECEĞİNİ AÇIKLADI

Çete üyeleri, sokakları savaş alanına çevirirken, bir çete üyesinin evinin bombalandığı ve çıkan olaylarda çok sayıda kişinin yaralandığı ve en az 5 kişinin öldüğü aktarıldı.

Sokaklarda olaylar kontrol altına alınamazken, bazı bölgelerde silahlı çatışmalar yaşanmaya devam ettiği bildirildi.

Olaylara ilişkin konuşan İsveç Başbakanı, ordunun sokağa ineceğini açıkladı.

Başbakan Ulf Kristersson televizyonda nadir görülen bir konuşmasında "Çeteleri yakalayacağız ve onları yeneceğiz" sözünü verdi.

Silahlı kuvvetler şefi Micael Byden İsveç gazetesi Dagens Nyheter'e polisin çabalarına yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

Ordunun tam olarak nasıl dahil olabileceği belli değil ancak daha önceki görüşmelerde askerlerin, memurların suçla mücadele için kaynakları serbest bırakmasına izin vermek amacıyla belirli polislik görevlerini üstlenebilecekleri öne sürüldü.

BİR EVE BOMBALI SALDIRI DÜZENLENDİ

Olaydan saatler sonra başkentin güneyindeki Jordbro'da meydana gelen silahlı saldırıda ise bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı.

Perşembe günü yine başkentin batısındaki Uppsala'da meydana gelen patlamada 20'li yaşlarda bir kadın hayatını kaybetti.

Devlet televizyonuna konuşan İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, "Son derece trajik bir gelişme. İnsanların öfke, korku ve üzüntü duyduğunu anlıyorum." ifadesini kullandı.

Biri Türkiye'de yaşayan İsveç-Türkiye (çifte) vatandaşı, diğeri ise eski yardımcısı tarafından yönetilen iki çetenin uyuşturucu ve silahlar için savaştığı belirtiliyor. İsveç medyası, hayatını kaybeden kadının muhtemelen hedefteki kişi olmadığını ve asıl hedefin yandaki ev olduğunu aktardı. 

Kamu yayın kuruluşu SVT, ölümcül silahlı saldırılar nedeniyle ülkede eylül ayında 11 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

SVT haberinde, polisin istatistik tutmaya başladığı 2016 yılından bu yana 2023 eylül ayının silahlı saldırılar açısından 'en ölümcül dönem' olarak kayıtlara geçtiği bilgisini paylaştı. 

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 477
  • Ali Haydar 7 ay önce Şikayet Et
    Ebreheye ne olduysa aynısı olsun inşallah
    Cevapla
  • ibrahim yıldırım 7 ay önce Şikayet Et
    Beter olsunlar... Hatta dünyayı üç krş için yangın yerine çeviren gözü doymaz tüm batı medeniyeti(!!!) beter olsun inşallah..
    Cevapla
  • Aradaki Fark 7 ay önce Şikayet Et
    isveçte kırk yılın birinde 3 kişi öldürülüyor, ordu sokağa iniyor; Türkiye'de ise çeteler ülkeyi istila etmiş, her gün en az 20 kişi öldürülüyor, kimse oralı bile değil...
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Daha beter olun yıllardır pkk yı dssteklediniz
    Cevapla
  • Kutluk 7 ay önce Şikayet Et
    Rabbimin adaletine bakın. Sen tut Kuran-ı Kerim'i yakanlara bişey deme, bunu es geç, pkk lıları isteyerek koru, olacağı tabi ki bu... Bumerang gibi şiddet kendilerine döndü. İbretlik bir durum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de şampiyonluk olasılıkları! 8 takımın düşme ihtimali var!
Endemik hayvan kaçakçılığı yapan Amerikalı profesöre İstanbul Havalimanı'nda gözaltı