Pakistan’da kırmızı göz salgını alarmı! Okullar tatil edildi

Pakistan’ın Pencap eyaletinde ‘kırmızı göz’ salgını nedeniyle okullar tatil edildi.

Pakistan’da kırmızı göz salgını alarmı! Okullar tatil edildi
Pakistan’da kırmızı göz salgını alarmı! Okullar tatil edildi
GİRİŞ 29.09.2023 13:42 GÜNCELLEME 29.09.2023 13:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Pencap Eyalet Valiliği 27 Eylül’de yaptığı açıklamada, özellikle çocuklarda salgın haline gelen ve kırmızı göz olarak bilinen konjonktivit hastalığı sebebiyle okulların Pazartesi gününe kadar tatil edildiğini duyurdu. Gözün beyaz kısmında medyana gelen bir iltihaplanma olan konjonktivit, gözlerde kızarıklık, yanma, kaşıntı ve akıntıya sebep olan salgın bir hastalık olduğu belirtildi.

Yetkililer okulların pazartesi günü açılacağını ve durumun takip edileceğini ifade etti. Eyalet Geçici Bakanı Mohsin Naqvi, 27 Eylül’de bir okula yaptığı ziyarette durumun ‘şok edici’ olduğunu ve neredeyse her sınıfta 5-6 çocuğun hastalıktan muzdarip olduğunu ifade etti.

Pencap Eyalet Sağlık Yetkilileri, dün yaptıkları açıklamada bir gün içerisinde 13 bin yeni vaka tespit ettiklerini, bir hafta içerisinde de 40 binden fazla vaka olduğunu vurguladı. Bölgede Eylül ayında toplamda 86 bin 133 kırmızı göz vakası olduğu kaydedildi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    yeşil sabunla 1 saat aralıkla günde 5 defa yıkasınlar inşallah geçer
    Cevapla
  • Mesken Sahibi 6 ay önce Şikayet Et
    Virüs salgını olabilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"