Türk düşmanı Menendez'in koltuğuna geçen Cardin'den 'Türkiye'ye F-16 satışı' açıklaması!

ABD'de rüşvet skandalı ile suçlanan Türkiye düşmanı senatör Bob Menendez'in yerine Demokrat Senatör Ben Cardin geldi. Ben Cardin'e ilk olarak Türkiye'ye F-16 satışı ile ilgili soru soruldu.

GİRİŞ 30.09.2023 06:47 GÜNCELLEME 30.09.2023 08:57
Bu Habere 139 Yorum Yapılmış

ABD'de "rüşvet almak"la suçlanan Senatör Bob Menendez'in ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevini bırakmak zorunda kalmasının ardından komitenin yeni başkanı Demokrat Senatör Ben Cardin oldu.

Daha önce Temsilciler Meclisi üyeliği de yapan ve 2007'den beri Senato Dış İlişkiler Komitesi üyesi olan Maryland Senatörü Cardin, başkanlığı devralmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Demokrasi ve özgürlük dünyanın her yerinde sınanıyor. Etkin diplomasi ve uluslararası kalkınmanın yanı sıra güçlü bir savunmaya dayanan ABD'nin ulusal güvenliği, Amerikan toplumu adına Beyaz Saray'la birlikte çalışacak, Kongre'de hedefine odaklanmış ve sorumlu bir liderlik gerektiren zorluklarla karşı karşıyadır. Bu nedenlerden ötürü, (Senato'daki) Çoğunluk lideri (Chuck) Schumer ve meslektaşlarıma büyük bir tevazu ve minnettarlıkla Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı olarak şu anda bu görevi kabul ediyorum."

'F-16' SORUSUNA CEVAP

Cardin Türkiye'ye F-16 satışı ile ilgili bir soruyu "Bu konuyla ilgili olarak yönetimle görüşmeliyim çünkü bu sadece tek bir konuyu değil, birçok konuyu içeriyor" şeklinde cevapladı.

Cardin Türkiye ile İsveç'in NATO üyeliği konusunu Çarşamba günkü NATO Büyükelçileri toplantısında görüştüklerini vurguladı ve "Türkiye bunun gelecek ayın ilk yarısından hallolacağını söylüyor. Bu olursa en azından NATO sorunu çözülmüş olur. Ama müzakerelerde ilerledikçe buna ek daha birçok konuyu tartışmamız gerekiyor" dedi.

ABD'nin, dış politikada "tek sesli" olunduğunda daha güçlü olacağı görüşünü savunan Cardin, bu doğrultuda Senato Dış İlişkiler Komitesi'nin "aktif ve iki partili" çalışması gerektiği mesajını verdi.

Cardin, "İnsan haklarının, yolsuzlukla mücadelenin ve iyi yönetimin ABD'nin dış politikasına dahil edilmesini sağlamak için uzun zamandır süregelen çalışmalarımı devam ettirmeyi planlıyorum. Önümüzde yapacak çok işimiz var." ifadesini kullandı.

Senatör Cardin, Senato Dış İlişkiler Komitesi ve ABD Helsinki Komisyonu liderliğinin yanı sıra 2015'ten beri Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenter Asamblesi Anti-Semitizm, Irkçılık ve Hoşgörüsüzlük Özel Temsilcisi olarak görev yapıyor.

Cardin aynı zamanda ABD Holokost Anma Konseyi üyesi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 139
  • Turan 7 ay önce Şikayet Et
    Natoda olma sebebimizde natoya karşı kendimizi güvende hissetmemizdir bunlardan bize dost olmaz onun için yanlarında olmamız gerekir şimdilik abd bizim onların f16 larına ihtiyacımız olduğunu düşünsün bir zamanlar MQ-9A Reaperlere ihtiyacımız olduğunu düşünüyorlardı.....
    Cevapla
  • NEFER 7 ay önce Şikayet Et
    Paramızı vermezseniz yaşayacağınız bir devletiniz kalmayacak
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Ufak şeylerde müttefigiz ama asla yardım etmek gibi bir düşüngeleri yok, hep üstü örtük ambargo uyguluyorlar, bizde mecliste oylayalım red çıksın, bir altay sonra tekrar meclisete oylama yaparız, savaşta, terörde hiç bir şekilde yanımızda olmayan nato abd ab ama terörüstlerin yanında her daim ve parasız silah dagıtırken, biz paramızla alamıyoruz bu nadıl bir gariplik
    Cevapla
  • insan 7 ay önce Şikayet Et
    amerika f-35 den sonra savaş uçağı üretmeyecek, savaş uçağının caydırıcı gücü günümüzde kalmadı...
    Cevapla
  • heyhat 7 ay önce Şikayet Et
    bu f16 tantanası ortak yazılmış piyesdir, asıl meseleler gizli tutulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent Ankara'yı sağanak vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü
Valilik günlerdir uyarıyordu! Ankara'da kuvvetli yağış sonrası altyapı çöktü