Rumlar sahneye çıktı! Karabağ'dan ayrılan Ermenilere yeni adres

Ermeni güçlerin işgalinden kurtarılan Karabağ'da yaşayan Ermeniler için Güney Kıbrıs Rum Yönetimi harekete geçti. Azerbaycan'a yönelik akıl almaz suçlamalar yönelten Rumların açıklamasında ise gözden kaçmayacak bir detay yer aldı.

Rumlar sahneye çıktı! Karabağ'dan ayrılan Ermenilere yeni adres
Rumlar sahneye çıktı! Karabağ'dan ayrılan Ermenilere yeni adres
GİRİŞ 30.09.2023 15:05 GÜNCELLEME 30.09.2023 15:05
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Karabağ'da Azerbaycan'ın zafere ulaşmasıyla başlayan yeni dönem bir yandan tarafların müzakereleri bir yandan da göçle devam ediyor.

BM: KÖTÜ MUAMELE YOK

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), bir hafta içinde 89 bin Ermeninin Karabağ'dan ayrıldığını ve göç edenlere yönelik herhangi bir kötü muamele bildirilmediğini duyurdu. UNHCR Ermenistan Temsilcisi Kavita Belani, Azerbaycan tarafının göçmenlere karşı kötü muamele sergilediğine dair bir olay yaşanmadığını söyledi.

Birleşmiş Milletler ekipleri, Karabağ'da yaşayan yaklaşık 120 bin kişiden dörtte üçünün ayrılmasıyla Ermenistan'da gitgide artan acil insani durum nedeniyle alarma geçmiş halde.

BM ayrıca Azerbaycan'ın daveti üzerine Karabağ'a bir heyet gönderiyor. Karabağ'daki ayrılıkçı rejim, Birleşmiş Milletler heyetlerinin bölgeye erişimine 30 yıldır izin vermiyordu.

Azerbaycan tarafında ise, sınırda sıkı bir kontrol var. Azerbaycan sınır muhafızları, Laçın koridorundan Ermenistan'a geçmeye çalışan önemli iki ismi daha yakaladı. Karabağ'daki ayrılıkçıların milis ordusunda görev yapan tümgeneral David Manukyan, kontrol noktasında gözaltına alındı. Davit Manukyan, tıpkı Ruben Vardanyan gibi helikopterle Bakü'ye götürüldü ve tutuklandı.

Perşembe günü ayrıca Levon Mnatsakanyan da gözaltına alındı. Kağıt üstündeki yönetim tarafından general rütbesi verilen Levon Mnatsakanyan, 2015'ten 2018'e kadar işgal rejiminin savunma bakanı olarak görev yapmıştı.

Azerbaycan askerleri, Karabağ'daki işgal rejiminin lideri Ruben Vardanyan'ı hafta içinde yine Laçın'da yakalamıştı.

RUMLARDAN ÇİRKİN AÇIKLAMA

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarması ve Karabağ'a 30 yıl sonra dönmeye hazırlanması, Ermenistan'ın sıkı müttefiklerini oldukça rahatsız etmiş görünüyor. Güney Kıbrıs Rum yönetimi, resmi açıklamayla Ermenistan'a destek verip Azerbaycan'ın 'etnik temizlik' yaptığını ileri sürdü. Uluslararası toplumu Azerbaycan'a karşı harekete geçmeye çağıran Rumlar, Bakü yönetiminin 19 Eylül'de başlayıp 24 saatte zafere ulaşan operasyonunu da kınadıklarını duyurdu.

KAYNAK: MİLLİYET
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 111
  • hHüseyin 6 ay önce Şikayet Et
    İnşALLAH, Bir Gün ve O günü Bekliyoruz ALLAH 'ın İzni ile.
    Cevapla
  • Tuzla 6 ay önce Şikayet Et
    Daha iyi Turk kesim turkiyeden gelenlere izin vermiyordu yerlesmek icin ermeniler rum kesimine yerlesirse turkiyedende emekli ogretmen polis asker iki kati adami yerlestirelim kuzey kibrisa
    Cevapla
  • Han 6 ay önce Şikayet Et
    Daha sıra sizede gelecek sümük Rumlar. Kıbrıs adasıda inşallah gün gelir temizlenecektir!
    Cevapla
  • M.i 6 ay önce Şikayet Et
    Makaryos dedesinin yaptığı soy kırım enosisi unutmuş haddini bilmez Türk milletinin toprağını işgalden kurtarmasını zulüm diyor sizin genlerinizde kibir ve bencillik var YahudisiErmenisi Rumu hepiniz kendinizi üstün diğer milletleri ise sizin için yaratılmış bir alt kimlik kabül eden zihniyetiniz var işte kıbrıs Türkleri Filistin Afrika Irak Suriye yi içten karıştırıyorsunuz
    Cevapla
  • Çok bilen 6 ay önce Şikayet Et
    İt ürür kervan yürür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!