Hindistan, Londra Büyükelçisinin Sih ibadethanesine girişinin engellenmesini kınadı

Hindistan, Londra Büyükelçisi Vikram Doraiswami'nin "radikal" Sih aktivistler tarafından İskoçya'nın Glasgow kentinde Sih'lere ait bir ibadethaneye girmesinin engellendiği iddiasını kınadı.

Hindistan, Londra Büyükelçisinin Sih ibadethanesine girişinin engellenmesini kınadı
Hindistan, Londra Büyükelçisinin Sih ibadethanesine girişinin engellenmesini kınadı
GİRİŞ 30.09.2023 20:04 GÜNCELLEME 30.09.2023 20:04

Hindustan Times'ın haberine göre, Büyükelçi Doraiswami'nin "radikal" Sih aktivistlerce Glasgow'da Sih'lerin ibadethanesine girmesinin engellendiği iddiasına ilişkin, Hindistan'ın Londra Büyükelçiliği'nden yazılı açıklama yapıldı.

"Utanç verici' olarak nitelenen olayın "kınandığı" belirtilen açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

"29 Eylül'de, İskoçya dışındaki bölgelerden üç kişi, Gurudwara Komitesi ve Hindistan'ın Birleşik Krallık Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen planlı bir etkinliği kasıtlı olarak engelledi. Organizatörler arasında üst düzey toplum liderleri, hanımlar ve komite üyeleri ile İskoç parlamentosunun bir üyesi vardı. Bu unsurlar tarafından tehdit edildiler ve istismar edildiler."

Olası bir tartışmayı önlemek amacıyla Doraiswami'nin binayı terk etme kararı aldığı kaydedilen açıklamada, "radikal" aktivistlerden birinin yüksek komiserin arabasının kapısını zorla açmaya çalıştığı ancak olayın önlendiği vurgulandı.

Olayın polis, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi (FCDO) ve ilgili makamlara bildirildiğine dikkati çekilen açıklamada "Organizatörler de dahil olmak üzere çok sayıda toplumsal kuruluş olaydan üzüntü duydu ve yetkilileri suçlulara karşı harekete geçmeye çağırdı." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı