ABD'den, Radikal Ermenilerin Türk Büyükelçiye saldırı skandalına ilişkin açıklama!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Los Angeles'ta düzenlenen "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansta, radikal Ermeni grupların, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'a yaptıkları saldırıya ilişkin açıklama yaptı

GİRİŞ 01.10.2023 04:41 GÜNCELLEME 01.10.2023 09:16
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Son dakika ABD haberleri: ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, 29 Eylül'de Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın da katıldığı Güney California Üniversitesi'nin (USC) ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte yaşanan olaylardan haberdar oldukları bildirildi.

ABD'den, Radikal Ermenilerin Türk Büyükelçiye saldırı skandalına ilişkin açıklama!

'GEREKLİ TÜM ADIMLARI ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Açıklamada, "Diplomatların güvenlik ve emniyetinin teminine olan kesin kararlılığımızı yineliyoruz ve diplomasi yürütenlerin güvenlik ve emniyetini gözetmek için gerekli tüm adımları atmaya devam edeceğiz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca olayı araştırmak için Los Angeles Polis Departmanı ile birlikte çalışıldığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

ABD'nin Los Angeles şehrinde radikal Ermeni gruplar, 29 Eylül'de YEE ve USC Annenberg Gazetecilik Okulu ortak sponsorluğunda düzenlenen "Türkiye'nin Kamu Diplomasisi" konulu konferansta katılımcılara sözlü ve fiziksel saldırıda bulunmuştu.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Mercan'ın konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkmasıyla 11 kişilik öğrenci grubu protestoya başlamıştı.

ABD'den, Radikal Ermenilerin Türk Büyükelçiye saldırı skandalına ilişkin açıklama!

Polis tarafından salondan çıkartılan grup, konferans süresince dışarıda gürültü yaparak, programın olağan akışını etkilemeye çalışmıştı.

Konferansın sona ermesinin ardından programın katılımcıları, dışarıda Ermeni radikal grupların fiziki ve sözlü saldırısına uğramıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • yasin 7 ay önce Şikayet Et
    Buyukelci ilk tokadi yedikten sonra topuklayip kaciyor, bu nasil Turk diye dusunmemek elde degil..ne kaciyorsun sen, savassana, iki tokat da sen atsana, bu nasil korku boyle, saldir be kardesim, altta niye kaliyorsun
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 7 ay önce Şikayet Et
    Bu ermenileri güzelce bir dövmek lazım.
    Cevapla
  • Taha 7 ay önce Şikayet Et
    Erdoğanın korumaları yıllar önce pekakalıları dövdü diye bizim korumalar hakkında arama çıkartmışlardı. görelim bakalım şimdi ne yapacaklar. bu konu hakkında bizim dış işleri de iki kelam eder sanırım
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Ermenistan batının maşasi olmaktan kurtulamadığı sürece teröristleri içerisinden ayıklayamaz...Ermenistan a terör operasyonu şarttır...
    Cevapla
  • Aydın 7 ay önce Şikayet Et
    Beyazsaray önünde Cumhurbaşkanımıza laf atan Ermenileri korumalarına nasıl dövdürdü ise tüm diplomatlarımız da sivil dövüş ustası korumularla korunmalı,düşmanlık yapan sahte kabadayılar pişman edilmeli..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası