BM misyonu Karabağ'a geldi

Birleşmiş Milletlerin (BM) ilgili kurumlarının temsilcilerinden oluşan misyon, incelemelerde bulunmak üzere Azerbaycan'ın Karabağ bölgesine geldi.

GİRİŞ 02.10.2023 01:19 GÜNCELLEME 02.10.2023 09:26
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Ağdam-Hankendi güzergahı ile bölgeye ulaşan misyon, Laçın'daki sınır kontrol noktasında ve Hankendi şehrinde incelemelerde bulundu.

BM misyonunun bu ziyareti, bölgeye yaklaşık 30 yıl aranın ardından gerçekleştirdiği ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Dağlık Karabağ’dan Ermenistan’a göçenlerin sayısı 100 bini aştıDağlık Karabağ’dan Ermenistan’a göçenlerin sayısı 100 bini aştı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Azerbaycan ordusunun gerçekleştirdiği antiterör operasyonu sonrasında bölgedeki durumu görmeleri için BM'nin ilgili kurumlarından oluşan bir heyeti Azerbaycan'a davet ettiklerini duyurmuştu.

Hacızade, BM Mukim Koordinatörlüğünün himayesi ve "BM-Azerbaycan Sürdürülebilir Kalkınma İşbirliği Çerçevesi 2021-2025" uyarınca hayata geçirilecek ziyaret kapsamında heyetin, Azerbaycan'ın bölgedeki insani faaliyetlerini, altyapı çalışmalarını, yasa dışı Ermeni güçlerinin silahsızlandırılması sürecini ve mayın tehlikesini yerinde izleyeceğini aktarmıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 103
  • Memed 6 ay önce Şikayet Et
    Karabağ a BM sokarsanız ordan hayır gelmez, BM girerse Azerbaycan asla Karabağ a hakim olamaz.
    Cevapla
  • Levent sorgun 6 ay önce Şikayet Et
    Tamam merhamet timsali ve asıl bir milletiz ama acırsan acınacak hale düşersin. Bu ermeniler tarih boyunca Türklere katliam, soykırım uyguladı. Daha 30 yıl önce hocalı katliamını unutmadık. Bu güç bizde değilde ermenilerde olsaydı bir tanemizi sağ bırakmazlardı. Birleşmiş milletler örgütüne gelince, kıbrısta yaptıklarını unutmadık. İt iti ısırmıyor.
    Cevapla
  • F.t.h 6 ay önce Şikayet Et
    O bölgeye derhal Türk gayrimenkul yatırımcılar bölgeye gidip oradan Ermeni ailelerden toprak, taşınmaz mülk ne varsa almalı ve bunları Türk ailelere satmalidir Ermeni çeteler geçmişte olduğu gibi şimdide rahat duymayacak tır o bölgede mutlaka nüfuz ağırlığımiz olmalıdır
    Cevapla
  • Bilge kağan 6 ay önce Şikayet Et
    Ailenle yerleşirmisin o bölgeye?
    Cevapla
  • Hoca 6 ay önce Şikayet Et
    Birleşmiş halılardır bunun asıl manası,ağlıyor baştan başa, Müslüman coğrafyası.
    Cevapla
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Ermeni köpekleri on binlerce insana işkence edip katlederken nerde idi bu birLEŞmiş mİLLET ler nerde imiş mazlumlar katillerden kurtulmak için ayaklanınca ortaya çıkan birLEŞMİŞ mİLLETler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...