Saldırı girişimi Avrupa basınında: Terör diyemediler

Dün sabah Ankara'da gerçekleşen saldırı girişimi Alman medyasında yer aldı. DW adlı yayın organı saldırı girişimine terör diyemedi.

GİRİŞ 02.10.2023 11:27 GÜNCELLEME 02.10.2023 11:37
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Ankara'da İçişleri Bakanlığı binası önünde dün saat 09.30 sıralarında canlı bombalı saldırı girişimi yaşandı. 2 terörist Kayseri'de gasp ettikleri hafif ticari araç ile Ankara'da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde canlı bomba saldırısı gerçekleştirdi. Teröristlerin kimliği belirlendi ve birinin terör örgütü PKK üyesi olduğu ortaya çıktı. Ancak Batılı yayın organlarının yaşanan terör eylemini okurlarına aktarırken kullandığı dil, terör karşısındaki ikiyüzlü tavırlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Alman Devlet haber kuruluşu DW News, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin hazırladığı videolu haberinin başlığında 'İki "terörist" İçişleri Bakanlığı'nın önünde bir aracı havaya uçurdu' ifadelerini kullandı. Başlıkta terörist ifadesinin tırnak içine alınması dikkat çekti.

Yayınladıkları videonun başlığında 'bir arabanın havaya uçurulduğu' iddia ediliyor. Ancak videoda havaya uçan bir aracın olmadığı bir intihar saldırısı gerçekleştiği açıkça görülüyor.

Öte yandan videonun içerisinde saldırının üstlenilmediği ifade ediliyor ancak saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin PKK üyesi olduğu açıklandı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 108
  • Tek 6 ay önce Şikayet Et
    Kısaca usapkk ve natopkk
    Cevapla
  • ERZURUM SEVDALISI 6 ay önce Şikayet Et
    Dostlar atalarımız ne güzel söylemişler GAVURDAN DOST DOMUZDAN POST OLMAZ ha burada kocası porsiyon domuzu bilmem kaç dakikada yiyen bayan darılmasın gavur avrupadan da bu beklenir
    Cevapla
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    Köpekleri başaramadı. Abdülhamid han zamanı eylemleri bu kez torunlari yapıyor..
    Cevapla
  • Hic 6 ay önce Şikayet Et
    Yapmaya çalıştıkları kaos fitne kendi ellerinde patlayacak inşallah
    Cevapla
  • Aytek 6 ay önce Şikayet Et
    İtler birbirinin ayağına basmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!