Yunan medyasında skandal Türkiye manşeti

Azerbaycan'ın Karabağ zaferine ilişkin Yunan medyasından skandal bir analiz geldi. Haberde Ankara'nın Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü yeniden sağlamasını desteklerken Kıbrıs'taki durumu buna benzeterek Türkiye'ye ikiyüzlü denildi.

GİRİŞ 02.10.2023 13:58 GÜNCELLEME 02.10.2023 14:54
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

 Azerbaycan'ın 'Tarihi başarısında' Türkiye'nin rolünün büyük olduğunu belirten Yunan Kathimerini 'Türkiye'nin ikiyüzlülüğü' başlıklı skandal bir haber yayınladı. Dağlık Karabağ meselesini Kıbrıs'a benzetti ve iki devletli çözüme karşı çıktı.

SKANDAL İFADELER

Yunan basını Türkiye ve Yunanistan arasındaki olumlu atmosferi tersine çevirecek bir haber ile okuyucularının karşısına çıktı. Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ zaferi ile Kıbrıs meselesini birbirine benzeten Yunan basını Türkiye'ye yönelik skandal ithamlarda bulundu.

"ERMENİSTAN ABLUKA ALTINDA"

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'ın tarihi zaferini gündemine taşıyan Yunan Kathimerini, 'Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'ın egemen toprağı olduğunun uluslararası alanda tanındığını' belirtti. Azerbaycan'ın Karabağ'da elde ettiği başarıdan 'tarihi zafer' olarak bahsedilirken Ermenistan'ın batıda düşman Türkiye ve doğuda intikamcı Azerbaycan arasında abluka altında kaldığını iddia etti.

Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün restorasyonunun Türkiye gibi 'vazgeçilmez' müttefikler tarafından garanti altına alındığı yazılan haberde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Azerbaycan ordusunu NATO doktrinine göre eğittiği vurgulandı. Ankara'nın Azerbaycan'ın 2020 ve 2023 zaferinden hem övgü aldığı hem de gurur duyduğu yazıldı.

Bu durumu ise, Kıbrıs meselesine bağladılar. Kıbrıs Türkü'ne yapılan zulmün üstünü örten Yunan basını Türkiye'nin 49 yıldır Kıbrıs'ı işgal ettiğini iddia ederek yeni bir skandala imza attı.

Ankara'nın Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü yeniden sağlamasını desteklerken Kıbrıs'taki durumu buna benzeterek Türkiye'ye ikiyüzlü denildi.

Haberde, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın hangi gerekçeyle yapıldığını, Kıbrıslı Türkleri adadan göndermek için yaptıkları unutulup Kıbrıslı Türklerin soykırım tehlikesinde olmadığı savunuldu.

AB'YE ÇAĞRI

Kıbrıs sorununun çözümü için Brüksel'den destek istedikleri belirtilen haberde, 'Brüksel Türkiye'ye temel gerçeği hatırlatmalı' denildi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • Morelli 6 ay önce Şikayet Et
    Yunanlilara ates basti yakinda kibrisi adalari bosaltacaklari ama bekliyorlar korku sarmis karabag gibi ayni kadere paylasacaklari kesin
    Cevapla
  • kenan 6 ay önce Şikayet Et
    güney kıbrıs terör oluşumu'na da bir anti-terör operasyonu düzenleriz o kadar ısrar ediyorlarsa. hani aynı ya madem ;) hatta ordumuzu yormaya gerek yok, "iç" işimiz sayılır, ne de olsa kıbrıs aslen bize ait. Sayın Yerlikaya organize ederse, "gönüllüler ordusu" yeter. listenin en başına da benim adımı yazabilirler, gurur duyarım.
    Cevapla
  • ya huuu 6 ay önce Şikayet Et
    az sabret adayı da tek parça halinde temsil edicez az bekle...
    Cevapla
  • Halit 6 ay önce Şikayet Et
    Güney Kıbrıs da Türkiye'nindir.
    Cevapla
  • Sporcu 6 ay önce Şikayet Et
    Siz patırdayın etrafınızı duvarla örün kendinizi dar alana hapsedin ve boğulun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap