Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den adaylık kararı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, cumhurbaşkanlığı için yeniden aday olacağını duyurdu.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den adaylık kararı
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den adaylık kararı
GİRİŞ 02.10.2023 22:22 GÜNCELLEME 02.10.2023 22:34
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Mısır devlet televizyonu haberine göre Sisi, başkent Kahire’nin doğusunda inşa edilen yeni idari başkentte düzenlenen "Vatan Hikayesi" adlı üç gün süren konferansın kapanış konuşmasında halka seslendi.

Kendisinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olmaya karar verdiğini söyleyen Sisi, Mısır halkına Aralık 2023'te gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine yoğun şekilde katılmaları çağrısında bulundu.

Halkı, bu seçimleri gerçek siyasi çoğulculuğun başlangıcı yapmaya davet eden Sisi, Mısırlıların sandığa giderek iradelerini dünyaya göstermelerinin önemine işaret etti.

Mısır'da 2014 yılında düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimleriyle göreve gelen Sisi, Mart 2018'de gerçekleşen seçimlerde de oyların yüzde 92’sini alarak yeniden seçilmişti.

Mısır Ulusal Seçim Kurulu Başkanı Velid Hasan Hamza, daha önce cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tarihi ve adaylık sürecine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Oy verme işlemlerinin yurt dışında 1-3 Aralık 2023, yurt içinde ise 10-12 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirten Hamza, 6 yıllık yeni cumhurbaşkanlığı dönemi için adaylık başvurusunun 5-14 Ekim tarihlerinde yapılabileceğini aktarmıştı.

Hamza, seçimlerin ikinci tura kalması durumunda ise ikinci tur oy verme işlemlerinin yurt dışında 5-7 Ocak 2024, yurt içinde de 8-10 Ocak 2024'te yapılacağını söylemişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    sisiyi isteyenler ve istemeyenler..
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Ergeç zalimler, münafıklar yaptıklarının cezasını çekecekler. Cunta dönemlerindehalk oyu bunlara hep %90 üzeri çıkar. Normale dönünce esameleri okunmaz. Bununda hesabı sorulacaktır. Sisi uşak efendi.
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 6 ay önce Şikayet Et
    ve çalınan oylarla deyistirilen sandıklarla secim kazanacak sisi
    Cevapla
  • kayserili Edo 6 ay önce Şikayet Et
    Tabi görevini tamamlayamadın daha tam anlamıyla, müslüman ülkelerini kafirleştirmek için Abd ve Avrupa elinden geleni yapıyor ve bu sisi gibi kuklalarıda desteklemeye devam ediyorlar acık ve gizli
    Cevapla
  • Mühendis 6 ay önce Şikayet Et
    Belki de tam tersi ülkenin başına geçmek için ABD veya Avrupa'yı kullanmıştır. Şu anda Türkiye için en iyi seçenek Sisi görünüyor.
    Cevapla
  • boyacı 6 ay önce Şikayet Et
    Bir önceki seçimde %92'yi nasıl oldu seçimleri manüpüle Etmeden kazanma şansın yok darbeci hain
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem