"Buzlar kıtası" tehlikede! Ozon tabakasında büyük delik

Antarktika kıtası üzerindeki ozon tabakasında oluşan delik, bu yıl en büyük genişliklerinden birine ulaştı. 26 milyon kilometrekare olarak ölçülürken, BM raporuna göre ozon deliğinin Tonga Yanardağı'yla ilgili olabileceği belirtiliyor.

"Buzlar kıtası" tehlikede! Ozon tabakasında büyük delik
"Buzlar kıtası" tehlikede! Ozon tabakasında büyük delik
GİRİŞ 04.10.2023 20:53 GÜNCELLEME 04.10.2023 20:56
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Avrupa Uzay Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği Dünya atmosferi gözlem programı Copernicus Sentinel-5P uydusundan 16 Eylül'de alınan görüntüler, Antarktika'daki ozon deliğinin genişliğinin 26 milyon kilometrekareye çıktığını gösterdi.

Genişliği ağustostan ekime değişen, eylül ortası ile ekim ortası arasında azami büyüklüğe ulaşan ozon deliği, bu yıl ağustos ayının ortalarından itibaren hızlıca büyüyerek, daha eylül ayı ortasında kaydedilen en büyük ozon deliklerinden biri oldu.

SEBEBİ FAALİYETE GEÇEN TONGA YANARDAĞI MI?

Birleşmiş Milletler Çevre Programı tarafından ocakta yayımlanan bir raporda, incelen ozon tabakasının yeniden iyileşmeye başladığı kaydedilmişti.

Ozon tabakasındaki deliğin bu kadar hızlı büyümesinin, deniz altı yanardağı Tonga'nın Ocak 2022'de faaliyete geçmesiyle ilişkili olabileceği yorumları yapılıyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • SERHAN 6 ay önce Şikayet Et
    İnsansız kıtalarda, okyanuslarda yapılan nükleer denemelerin, dünyanın dengesini bozduğu yazılmıyor, söylenenler sadece yönlendirme. İnek dediler, karbon dediler, sanayi falan filan. Asıl neden NÜKLEER denemeler...
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Yalan. İklim krizi cıkarmak karbon poltikası oluşturmak için ön hazırlıklar bunlar.
    Cevapla
  • Vatandaş ! 6 ay önce Şikayet Et
    Amerika sular altında kalacak/kalmayacak diye DÜNYA neden saçma saçma işlere girsin ?
    Cevapla
  • Delo 6 ay önce Şikayet Et
    İnsan oğlu kadar aşağılık bir mahluk yok
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 6 ay önce Şikayet Et
    Karedenizin içinde bir fay kırıklıgı var sanki jeoliji uzmanları inceleme yapmalı hatta bu kırık Romanya ve Polanya ya kadar uzanıyor gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit