Suriye ordusu Halep'te sivilleri hedef aldı: Aynı aileden 5 kişi öldü

Suriye ordusunun Halep ilinin batısındaki Kefernuran köyüne düzenlediği saldırıda aynı aileden 5 sivil öldü, 1 sivil yaralandı.

Suriye ordusu Halep'te sivilleri hedef aldı: Aynı aileden 5 kişi öldü
Suriye ordusu Halep'te sivilleri hedef aldı: Aynı aileden 5 kişi öldü
GİRİŞ 05.10.2023 08:59 GÜNCELLEME 05.10.2023 09:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Halep’in Keferhalep köyünde konuşlu Suriye ordusu ile İran destekli yabancı terörist gruplar, Halep'in batısındaki Kefernuran köyüne karadan karaya atış yapan silahlarla saldırı düzenledi.

Sivil savunma kaynaklarından alınan bilgiye göre, saldırıda aynı aileden 3'ü kadın 5 sivil hayatını kaybetti, 1 sivil de yaralandı.

- İDLİB'DEKİ DURUM

Türkiye, Rusya ve İran, 2017'deki Astana toplantısında Suriye yönetiminin kontrolünde olmayan alanda 4 "gerginliği azaltma bölgesi" oluşturma karar aldı.

Şam yönetimi, İran destekli teröristler ve Rusya, saldırılara devam edip 4 bölgeden 3'ünü ele geçirip İdlib'e yöneldi.

Türkiye, Eylül 2018'de Rusya ile ateşkesi güçlendirmek için ek mutabakata varsa da saldırılar Mayıs 2019'da tekrar şiddetlendi. Türkiye ile Rusya’nın 5 Mart 2020'de sağladığı yeni mutabakatın ardından ateşkes büyük ölçüde korunuyor.

2017-2020 yıllarında saldırılardan kaçan yaklaşık 2 milyon sivil, Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmek zorunda kaldı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • taner hekimoğlu 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiye terörü vurdukça, Esad ta müslümanları mı vuruyor. ?
    Cevapla
  • Cemal Serbest 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiyemizdeki IRKÇILAR Kına Yakın Suriyeli Savaştan Kaçanları Esada vermek isteyenler bir gün sizede aynısını Yapar esadgiller.
    Cevapla
  • Adil 6 ay önce Şikayet Et
    Cemo çok istiyosan al yanına hepsine sen bak hepsi kral gibi yaşıyo burda sen onların avukatımısın
    Cevapla
  • Canan 6 ay önce Şikayet Et
    Suriyeli erkekler vatanı için mücadele etsinler nereye kadar kaçmak ?
    Cevapla
  • Emre 6 ay önce Şikayet Et
    Milyonlarca sağlıklı güçlü Suriyeli erkek Türkiye'ye neden kaçıyor neden ülkesi için Kur'an'ın emrettiği gibi dovuşmuyor neden Türk halkına bu şekilde yük olup eziyet edip kul hakkı alıyorlar ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...