Venezuela'da Guaido hakkında "yakalama kararı"

Venezuela'da başsavcılık, ABD'de yaşayan eski Ulusal Meclis Başkanı (AN) muhalif lider Juan Guaido hakkında "yakalama kararı" çıkartıldığını duyurdu.

GİRİŞ 06.10.2023 06:51 GÜNCELLEME 06.10.2023 09:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab, düzenlediği basın toplantısında, nisan ayından bu yana ABD'de yaşayan Guaido'ya hakkında "kara para aklama, vatana hıyanet ve devletin ekonomik zarara uğratılması" suçlamalarından dolayı "yakalama emri" çıkartıldığını bildirdi.

Guaido ile ilgili hukuki sürecin yürütülmesi için 3 savcının görevlendirildiğini belirten Saab, muhalif liderin yakalanması için Interpol nezdinde kırmızı bülten talebinde bulunacaklarını söyledi.

Saab, Guaido'nun uydurma bir hükümet kurarak devleti 19 milyar dolar zarara uğrattığını ve Devlet Petrol Şirketi'nin (PDVSA) ABD'deki yan kuruluşu Citgo üzerinden kendisine finansman sağladığını belirtti.

Uluslararası işbirliği kanallarının yardımıyla Guaido'nun ülkeye teslim edilmesini umduklarını dile getiren Saab, eski AN başkanı hakkında açılmış çok sayıda soruşturma dosyasının mevcut olduğunu kaydetti.

Guaido, Kolombiya'dan sınır dışı edilmişti

Juan Guaido, uluslararası konferansa katılmak için 25 Nisan’da gittiği Kolombiya'ya alınmayarak sınır dışı edilmişti.

Kolombiya’da da ülkesindeki benzer bir durumla karşılaştığını söyleyen Guaido, ABD’nin araya girmesi ile sorunsuz şekilde çıkışından dolayı da memnun olduğunu dile getirmişti.

Muhalif lider Guaido, 23 Ocak 2019'da kendisini Venezuela'nın "geçici devlet başkanı" ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere birçok Latin Amerika ve Batı ülkesinin desteğini almıştı.

Venezuela'da 7 Aralık 2020'de yapılan parlamento seçimlerini Devlet Başkanı Nicolas Maduro liderliğindeki hükümet koalisyonu kazanmış, Guaido liderliğindeki muhalefet ise seçimleri boykot etmişti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • cevdet 6 ay önce Şikayet Et
    CHPKK nin Venezuella versiyonu.
    Cevapla
  • deli dumrul 6 ay önce Şikayet Et
    HER ülkede bi kılıçdaroğluyan var. ülkesine abd için çalışan ermeniyangillerden
    Cevapla
  • Sokaktaki vatandas 6 ay önce Şikayet Et
    Olaya bak olaya ! Halk sandığa gitmiş bir devlet başkanı seçmiş Venezuelada ( Nicolas Maduro ) sonra batının pohpohlamasiyla zibidinin biri peydah oluyor orta yere ( Guaido) ve diyor ki Ben sizin yeni devlet baskaninizim. Ve Venezuela nin yurt dışındaki banka hesapları bu yeni zibidiye veriliyor ve diğer batı ülkelerinden bazıları da onu muhatap alıyor. Bu ne rezilliktir !!!
    Cevapla
  • Yavuz 6 ay önce Şikayet Et
    Temizlik her haliyle başlıyor
    Cevapla
  • Samsunlu55 6 ay önce Şikayet Et
    Sizde ABD ye gitmesini mi beklediniz yakalama karari cikarmadan önce?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! İlk 11'ler
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 2. tura kaldı! İşte oy oranları