Propagandayı çökerten ilan: Aksa Tufanı operasyonunda ‘kadın asker’ ayrıntısı!

İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın başlattığı Aksa Tufanı harekatının ardından "Kadın siviller öldürülüyor" propagandası başlatıldı. Söz konusu propaganda, İsrail’in kendi ilanıyla boşa çıktı.

Propagandayı çökerten ilan: Aksa Tufanı operasyonunda ‘kadın asker’ ayrıntısı!
Propagandayı çökerten ilan: Aksa Tufanı operasyonunda ‘kadın asker’ ayrıntısı!
GİRİŞ 08.10.2023 17:03 GÜNCELLEME 08.10.2023 17:09
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün sabah işgalci İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı bir harekat başlattı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, 21 koldan işgal bölgelerine giriş yapan Hamas güçleri işgal altındaki birçok yeri ele geçirdi. Son belirlemelere göre 600 İsrailli askerin öldürüldüğü binlerce askerin de yaralandığı belirtildi. Bununla birlikte çok sayıda esir ele geçirildi. İsrail'in Gazze'deki sivil yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırısında ise ilk belirlemelere göre 313 Filistinli şehit oldu. 


(Filistinli askerlerden İsraillilere insanlık dersi)

KADIN SİVİLLER” PROPAGANDASI

İşgal altındaki topraklarına yönelik operasyon başlatan İzzeddin el-Kassam Tugayları’na yönelik özellik sosyal medya üzerinden yoğun bir propaganda başlatıldı. “Filistinli askerlerin, kadın sivilleri öldürdüğü” iddiasıyla başlatılan algı operasyonunun arkasındaki gerçek İsrail’in paylaştığı duyuruyla ortaya çıktı. 

ESİR ALINAN İSRAİLLİ KADIN ASKERLER İÇİN İLAN 

‘Kadın siviller’ propagandası İsrail’in kendi ilanıyla boşa çıktı. İsrail, kadın askerlerinin kayıp veya esir olduğunu duyurdu.

İşgalci yönetim, şu resimleri paylaştı:

İSRAİL ORDUSUNDAKİ KADIN ASKER SAYISI ÇOK YÜKSEK

Zorunlu askerliğin olduğu İsrail ordusundaki kadın askerler yoğun olarak bulunuyor.

Çeşitli pozisyonlarda görevlendirilen kadın askerler; komando, özel harekat ve tank birliklerinde bile yer alabiliyor. Kadın bölüklerin de bulunduğu orduda erkekler 2 yıl 8 ay askerlik yaparken kadınlar ise 2 yıl askerlik yapıyor.

İsrail ordusundaki asker sayısıyla ilgili net bilgi bulunmazken 2016 verilerine göre; 60 bini kadın ve 60 bini erkek olmak üzere yaklaşık 120 bin İsrailli her yıl askere alınıyor.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 43
  • aaaa 6 ay önce Şikayet Et
    Allah onları cehenneme yollasın
    Cevapla
  • cahit 6 ay önce Şikayet Et
    Filistin de her gün öldürülen kadınlar kadın değilmi çocuklar çocuk değilmi İsrailde her kes silahlı askerdir yerleşimciler her gün bir kaç Filistinli öldürüp evlerini ellerinden alıyorlar
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail çok korkak bir millet bunlar savaşamaz karada ancak TEKNOLOJİ ile yapıyor yapacağını yoksa onlarda o yürek yok korkar kaçarlar
    Cevapla
  • ADALET 6 ay önce Şikayet Et
    isralde sivil varmı ki benim bildiğim herkes belli bir dönem askerlik yapıp sonra tekrar bir kaç ay eğitim almak zorunda
    Cevapla
  • Ahmet Y 6 ay önce Şikayet Et
    İsrailde sivil yahudi yoktur, kadını çocuğu hepsi silhalı askerdir, yaşlısına dahi güven olmaz. Oradaki her yahudi bir askerdir. Gazzeye yapılan bombardımanda çoluk çocuk demeden herkes katledilirken o sivil dedikleriniz ellerinde içki kadehleriyle kutlamalar yapıyordu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı