ABD, İsrail’e uçak gemisi gönderdi

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin, Hamas’ın operasyonunun ardından USS Gerald R. Ford uçak gemisi ve beraberindeki görev grubunu İsrail’e gönderdiğini duyurdu.

GİRİŞ 08.10.2023 21:47 GÜNCELLEME 08.10.2023 21:48
Bu Habere 867 Yorum Yapılmış

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar devam ederken, ABD İsrail’e destek amacıyla bölgeye uçak gemisi görev grubunu gönderiyor.

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ile yapılan görüşmelerin ardından Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarına yanıt olarak Savunma Bakanlığının bölgedeki duruşunu güçlendirmek için birkaç adım attığını duyurdu.



Austin, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile beraberindeki görev grubunun destek amacıyla İsrail’e gönderildiğini duyurarak, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-35, F-15, F-16 ve A-10 savaş uçağı filolarının bölgede güçlendirilmesi yönünde de adımlar atıldığını aktardı.

ABD hükümetinin İsrail Savunma Kuvvetleri’ne (IDF) mühimmat da dahil olmak üzere ek ekipman ve kaynakları hızla sağlayacağını ifade eden Austin, “İlk güvenlik yardımı bugün hareket etmeye başlayacak ve önümüzdeki günlerde ulaşacak” dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 867
  • 1453 6 ay önce Şikayet Et
    Bir avuç Filistinli ye karşı uçak gemisi gönderenlerin çaresizliğini izliyoruz. Hiçbir koku imparatorluğu sonsuza kadar sürmez..
    Cevapla
  • Ali eroğlu 6 ay önce Şikayet Et
    Meseıe basit geberecekler
    Cevapla
  • İhtiyar 6 ay önce Şikayet Et
    Soru 1 neden tam donanımlı bir gemi gönderiyorsun.soru 2 bu hız muazzam.soru 3 daha önceden bir hazırlık varmıydı!??
    Cevapla
  • Yaşasın Filistin 6 ay önce Şikayet Et
    Atlas Okyanusunun karanlık sularına gömülsün inşaallah
    Cevapla
  • vdvdf 6 ay önce Şikayet Et
    batırın serfsiz ordunun gemisini.adi köpekler bahane arıyolar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar