Yunan eski Bakan'dan sürpriz çıkış: Yıllardır Filistinliler ölürken...

Yunanistan Eski Maliye Bakanı Varoufakis, bölgedeki sorunun İsrail tarafından uygulanan şiddet ve ırkçılıktan kaynaklandığını söyledi. Varoufakis, asıl suçlunun yıllarca İsrail şiddetine sessiz kalan Batı dünyası olduğunu dile getirdi.

GİRİŞ 10.10.2023 07:38 GÜNCELLEME 10.10.2023 09:20
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar şiddetini artırıyor. Yüzlerce can kaybı var. İsrail savaş ilan ederek Gazze'ye bomba yağdırıyor. İsrail'e ABD başta olmak üzere Batı dünyasından da destek açıklamaları geliyor.

YUNAN BAKAN BATI'YA AYNA TUTTU!

Öte yandan Yunanistan Eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Varoufakis, İsrail ve Filistin arasındaki gerilimin tarihi altyapısına dikkat çekti ve Batı toplumunu suçladı.

"AFRİKA'DA SORUMLU SİYAHİLER MİYDİ?"

Olayların başlangıç noktasının İsrail'in sistematik ırkçı siyaseti ve şiddet yöntemleri olduğunu anlatan Yunan Eski Bakan, Güney Afrika'da siyahilerin uğradığı ırkçılığı örnek gösterdi.

Dönemin Afrika yönetiminin beyaz üstünlüğü gözeterek siyahilere uğradığı şiddete atıfta bulundu ve "Orada yaşananların da sorumlu siyahiler miydi?" diye sordu. Asıl problemin ayrımcı ve ırkçı politikalar olduğunu anlattı.

FİLİSTİNLİLER HAPİSHANEDE YAŞIYOR

Filistinlilerin bir hapishanede yaşadıklarının altını çizen Yunan siyasetçi, ırkçılığa ve ayrımcılığa uğrayanların ya öleceğini ya da isyan edeceğini belirtti.

"HEPİMİZ BU İNSANLIK SUÇUNA DAHİLİZ"

Çarpıcı açıklamalarını sürdüren Varoufakis bölgede şuan yaşananların sorumlusu olarak ise Batı dünyasını gösterdi. "Hepimiz bu insanlık suçuna dahiliz. Onlarca yıldır susuyoruz. Orada herhangi bir sorun yaşanana, insanlar ölene, kameralar oraya ulaşana kadar susuyoruz. " dedi. Varoufakis "Suçlular, biziz Avrupalılardır. Her bir Alman, Fransız, Yunan ve ABD toplumunun üyesi suçludur." diye ekledi.

Yunan Eski Bakan, Batı dünyasının kendisini affettirmesi için barışa kararlı bir adım atması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 84
  • Morelli 7 ay önce Şikayet Et
    Turkiye cok ciliz kaldi sokaklar bom bos madem filistin davasina destekleniliyor neden sokaklara enilmiyor? Abd avrupa israildenmi korkuyorsunuz azarbaycana ne demeli acikca israile destekliyor turkiye artik Katarina vermeli reisden gig yok sadece dilinde
    Cevapla
  • Morelli 7 ay önce Şikayet Et
    Arap ulkeleri musluman ulkeleri sessizligini koruyor neden sokaklara e olmuyor? Turkiyede dahil kimden korkuyorsunuz? Bu kadarmi utanmaz hale gelindi kuran yakiliyor gig yok yirtiliyor gig yok daha ne olmasi lazimki sokaklara enelim neden bu kadar umursamaz hale geldik avrupa amarika safini belli etti ya musluman ulkeleri sessiz bekliyor bugun ayaklanmayipta ne zaman ayaklanalim?
    Cevapla
  • Musa çetiner 7 ay önce Şikayet Et
    Adam her yerde adamdır helal olsun eski bakana
    Cevapla
  • dede korkut 7 ay önce Şikayet Et
    İçimizde bu kadar İsrailli varken bir Yunandan bunları duymak insanı ayrıca utandırıyor. Allah hidayet versin
    Cevapla
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    yunanda olsan helal sana hakkı teslim ettin taşı gedigine koydun demekki ne oldugun nereli okdugun önemli degilmiş insan olabilmek yetiyormuş .teprik ediyorum seni sayın bakan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'in 'Refah' oyununda yeni perde! Beyaz Saray: İsrail savunmasız...
Ebu Ubeyde'den İsrail'e yeni meydan okuma! "Hazırız" deyip ilan etti