Putin'den İsrail-Hamas savaşı açıklaması: Filistin devleti kurulmalı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Filistin-İsrail çatışmasının çözümü için, BM Güvenlik Konseyi'nin bağımsız, egemen bir Filistin devletinin kurulmasına ilişkin kararlarının uygulanması gerekiyor." dedi.

GİRİŞ 10.10.2023 15:50 GÜNCELLEME 10.10.2023 16:18
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'yi başkent Moskova'daki Kremlin Sarayı'ndan ağırladı.

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın "Aksa Tufanı Operasyonu"na İsrail'in hava saldırılarıyla karşılık vermesi sonucu patlat veren savaşa dair konuşan Putin, İsrail-Filistin krizine dair kesin çözümün Birleşmiş Milletler öncülüğünde bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasında geçtiğini söyledi.

ABD'Yİ SERT ELEŞTİRİLER

"Filistin-İsrail çatışmasının çözümü için, BM Güvenlik Konseyi'nin bağımsız, egemen bir Filistin devletinin kurulmasına ilişkin kararlarının uygulanması gerekiyor." diyen Putin, "Orta Doğu'da yaşanan bu krizin nedeni, ABD'nin sorunu tekeline almak istemesi ve bundan kaynaklı uyguladığı yanlış politikalardır." ifadesini kullandı.

ABD'nin Filistinlilerin haklarını/çıkarını göz ardı ederek müzakereleri tekeline almaya çalıştığını dile getiren Rus lider, "Çatışmaların, ABD'nin Orta Doğu'daki politikasının başarısızlığının canlı bir örneği olduğu konusunda pek çok kişinin benimle aynı fikirde olacağını düşünüyorum. Washington, her iki taraf için de kabul edilebilir bir uzlaşma yolu aramayı reddediyor." diye konuştu.

Erdoğan'dan son dakika Filistin açıklaması: Artık ertelenemez bir ihtiyaçErdoğan'dan son dakika Filistin açıklaması: Artık ertelenemez bir ihtiyaç

ERDOĞAN DA MADURO DA "1967" HATIRLATMASI YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün, Yeşilköy'deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi Açılış Töreni'nde yaptığı açıklamada, BM'de alınan karara atıf yaparak, "1967 sınırları temelinde bağımsız ve coğrafi bütünlüğü haiz başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin hayata geçirilmesi artık ertelenemez bir ihtiyaçtır." demişti.

Maduro: İsrail soykırım yapıyor, barışı Erdoğan tesis ederMaduro: İsrail soykırım yapıyor, barışı Erdoğan tesis eder

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da "BM, 1967'de uygulanması için zorunlu bir karar yayımladı. Karara göre, İsrail ve Filistin Devleti için çizilmiş sınırlara saygı gösterilecek, aynı zamanda Doğu Kudüs, Filistin'in başkenti olacaktı ancak İsrail'de başa geçen bütün hükümetler devamlı olarak bu kararı çiğnedi." değerlendirmesinde bulunmuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 119
  • isa 6 ay önce Şikayet Et
    şöyle bir saydım; filistini destekleyen ülke sayıları. bunlar filistin devletini tanısa yeterli . presedürü bilmiyorum ama neden tanımıyorlar.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 6 ay önce Şikayet Et
    Çin’in büyümesini kontrol altına almanın tek yolu, enerji kaynaklarına ulaşımını kontrol altına almaktır. Çin’i kuşatmak için iki seçenek : 1) AB ile Rusyayı dalaştırmak ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in devrilmesi, 2) Orta Asya ve uzakdoğunun bölgesinin enerji geçişine izin vermeyecek şekilde etnik, mezhep ve terör temelinde kaosa sürüklenmesi.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 6 ay önce Şikayet Et
    Hakan Gardaşım sahiplenmiyorum. ABD conisinin stratejisi bu anlamında yazdım..
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 6 ay önce Şikayet Et
    Çini sınırlama talepleri ABD tarafından geliyor, siz neden bu işi sahiplendiniz?
    Cevapla
  • Konyali 6 ay önce Şikayet Et
    Kopsun artık kıyamet ya Rabbim.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 6 ay önce Şikayet Et
    ABD'NİN HAYALİ ...!!! ERBİL MERKEZLİ 5 KORİDOR ve PENTAGON PROJESİ: 1.Erbil-Basra, 2.Erbil-Kızıldeniz, 3.Erbil-Akdeniz (YPG koridoru), 4.Erbil-Karadeniz (PKK Koridoru), 5.ERBİL-HAZAR (PJAK KORİDORU). Harita üzerinde çizdiğinizde ortaya Erbil merkezli 5 İzmir belediköşeli sarı bir yıldız çıkar. YPG'nin bayrağındaki yıldız..
    Cevapla
  • Hüseyin- 6 ay önce Şikayet Et
    Müslüman devletleri bir olup ayaga kalksalar amerika-israil bogulur,bundan eminim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin kararı sonrası İsrail'den tehdit gibi açıklama! ABD'yi resmen uyardılar
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden detayları anlattı