Ürküten 'İsrail' hamlesi, ateşe benzin döküyorlar! İlk gelişmiş mühimmatı yolladılar...

Son dakika haberi... İsrail ordusu, gelişmiş mühimmat taşıyan ilk ABD uçağının İsrail'e ulaştığını duyurdu.

GİRİŞ 11.10.2023 07:38 GÜNCELLEME 11.10.2023 09:15
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

İsrail ordusu, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Açıklamada, "gelişmiş mühimmat" taşıyan bir uçağın, gece saatlerinde ülkenin güneyindeki İsrail ordusuna ait Nevatim Hava Üssü'ne iniş yaptığı kaydedildi.

Mühimmatın büyük vuruşlara izin vermek ve ek senaryolara hazırlık yapmak için tahsis edildiği aktarılan açıklamada, "Bu zor dönemde Amerika'nın özellikle İsrail ordusuna ve genel olarak İsrail Devleti'ne verdiği destek ve yardımdan dolayı minnettarız." ifadesine yer verildi.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) 8 Ekim'de yapılan yazılı açıklamada, Hamas'ın başlattığı saldırılarda İsrail'e yardıma hazır olması amacıyla uçak gemi filosunu Doğu Akdeniz'e gönderme talimatı verildiği belirtilmişti.

Açıklamada, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile ona eşlik edecek kruvazör ve saldırı gemilerinin Doğu Akdeniz'e doğru yönlendirildiği vurgulanmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden de dün Beyaz Saray'da yaptığı konuşmada, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile ona eşlik edecek kruvazör ve saldırı gemilerini Doğu Akdeniz'e yönlendirdiklerini hatırlatmıştı.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı bir operasyon başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1200 İsraillinin hayatını kaybettiği, 106'sı ağır 2 bin 806 kişinin de yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 260'ı çocuk, 200'ü kadın olmak üzere 900 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 bin 500 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail askerlerinin saldırılarında 21 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 130 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 119
  • Şenel 6 ay önce Şikayet Et
    Nokta atışı yapamayan gööccük itrail ve abbdd nin mühimmatından ne olsun? Bu coğrafyadan tamamen kuyruğu kıstırıp gidecekler. Türkiye nasıl Afrika, Libyadan bu pisliği attıysa sıra buralara geldi. Ayak altında fazla dolaşma.
    Cevapla
  • Adsız 6 ay önce Şikayet Et
    Bu zalimlik atalarından bunlara miras kalmış
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    İslam.dunyasi.varsa.tabi.top.yekun.ayaga.kalkma.zamani.eskiyalara.haddini.bildirmek.zamani.
    Cevapla
  • Hasan 6 ay önce Şikayet Et
    O yürek var da hain çok içerde dışardakilere sıra gelmiyor malesef derman da bırakmamış hainler. Yeni yeni üretmeye başladık. Türkiyeye 10 yıl daha lazım.ama önce hainlerin temizlenmesi lazım
    Cevapla
  • ihtiyar 6 ay önce Şikayet Et
    nerede o yürek
    Cevapla
  • SERDAR 6 ay önce Şikayet Et
    BİZDE KARDEŞLERİMİZE GÖNDERELİM GELİŞMİŞ SİLAH SELCUK BABA HADİ BEKLİYORUZ SENDEN AMA NERDE.bunlar kardeşimiz değilmi neyi bekliyorsun
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    her türlü savaş araç ve gerecine sahip israil, yıllardır kuşatma altındaki silahsız su ve gıda gibi en temel ihtiyaçları bile düşmanının merhametine bağlı gazzeye gücü yeterken İsraile destek vermek insanlıktan çıkmış farklı bir türün işi olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!