ABD'den Gazze için insani koridor hamlesi

ABD'nin Filistinliler ve Amerikan vatandaşlarının Gazze Şeridi'nden tahliyesinde kullanılmak üzere bir insani koridor oluşturmak için diğer ülkelerle birlikte çalıştığı belirtildi. Mısır'dan konuya ilişkin henüz bir doğrulama gelmedi.

GİRİŞ 11.10.2023 09:45 GÜNCELLEME 11.10.2023 12:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Washington yönetimi son 24 saatte Filistinlileri ve ABD vatandaşlığı taşıyanları Gazze Şeridi'nden tahliye etmek için diğer ülkelerle koordineli şekilde Mısır üzerinden bir insani koridor kurma hazırlıklarına başladı.

Söz konusu hazırlıklar, İsrail'in Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlatacağına dair tahminlerin arttığı bir dönemde geldi.

Haberde, Gazze Şeridi'nden tahliyesine izin verilecek Filistinlilerin kimler olduğu ya da Mısır'dan sonra nereye yerleşeceklerine ilişkin ayrıntılı bilgiye yer verilmedi.

İsrail'deki ABD Büyükelçiliği'nden bir yetkili, KAN'a yaptığı açıklamada, "Mısırlılar adına konuşamayacağını ancak onların buna izin vereceğinden emin olduğunu" ifade etti.

GAZZE

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e Aksa Tufanı adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

GAZZE

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Anerika insani diye arapları dılarya alıp filistini yani Gazzeyi yahudilere teslim edecek.
    Cevapla
  • Rıfkı 7 ay önce Şikayet Et
    Şu anda insiyatifini barış yerine savaş tan yana kullanan tüm güçleri yüce yaradan perişan eylesin inşallah....
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    kanın kurusun israil
    Cevapla
  • Komsular 7 ay önce Şikayet Et
    Son filistinlilerede misiri yerlestirsinler tmm dir, gazze diye birsey kalmaz, 100 milyon nufusu olan misir yanindaki katliama kör, sinirinin diger tarafinda olup bitenlere bir ürdün sagir, bu ümmet ne hale geldi böyle, Allah bu ümmetin basina hayirli yöneticiler getirsin,
    Cevapla
  • Alican 7 ay önce Şikayet Et
    Assagjlik yahudiler adolf hitler size gore cok masummus
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Evden çalışarak para kazanmak ister misiniz?" diyerek bakın nasıl dolandırıyorlar
Netanyahu kendisini tehdit eden Gantz ve Eisenkot ile tartıştı