BAE'den Esad'a "Filistin-İsrail savaşına müdahale etmeyin" telkini

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), İsrail-Hamas çatışmasının Orta Doğu'yu içine alan büyük bir savaşa dönüşmesini engellemek için Suriye'deki rejimin lideri Beşar Esad'ı uyardığı ileri sürüldü.

GİRİŞ 11.10.2023 10:40 GÜNCELLEME 11.10.2023 12:32
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği operasyona karşılık veren Tel Aviv yönetimi, hava saldırılarıyla Gazze'yi yerle bir etti.

ABD'nin savaş gemilerini bölgeye göndermesi, Lübnan ve Suriye'de Hizbullah'a bağlı grupların İsrail'e ateş açması; İsrail-Hamas çatışmasının büyük bir savaşa dönüşebileceği endişesini beraberinde getirdi.

BAE'DEN ESAD'A UYARI

ABD basınından Axios, olası bir bölgesel savaşın önüne geçmek isteyen BAE'nin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a mesaj göndererek, "Hamas-İsrail savaşına müdahale etmeyin." dediğini yazdı.

Axios'a konuşan BAE'li üst düzey iki diplomat, ülkelerinin Esad yönetimine, Suriye'den İsrail'e düzenlenebilecek saldırılara izin vermeme çağrısı yaptığını belirtti.

Haberde, BAE'nin hem Suriye'yle hem de İsrail'le iyi ilişkileri olduğu belirtilerek, Esad'a gönderilen mesaj konusunda ABD'nin bilgilendirildiği aktarıldı.

Şam yönetimi ise, konuyla alakalı Axios'un açıklama talebine cevap vermedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 79
  • Volkan 6 ay önce Şikayet Et
    Sevgili BAE! Suriye'ye yaptığın tavsiyeyi ABD'ye yap. De ki siz bu işe karışmayın.
    Cevapla
  • rıfkı baba 6 ay önce Şikayet Et
    bir elin nesi var iki elin sesi var, birlikten kuvvet doğar, kafirler birleşiyor, müslümanlar uslu durun , kolay lokma olun, diyorlar
    Cevapla
  • Mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    Beden Suriye müdahil olmayacakmış. İsrail Golan tepelerini kimden aldıydı acap. Tam fırsat işte. Hep birlikte çullanın yahudinin üstüne.
    Cevapla
  • tepki 6 ay önce Şikayet Et
    esat ancak kendi halkini vurursun silahsiz yaslilari
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    şu siritmaya utanin bunlar musluman olamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı