Amerikalı Senatör: İran'ı bombalayın

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, İsrail'deki çatışmalara dahil olduğuna dair doğrudan kanıt olmasa da ABD ve İsrail'in, İran'ı bombalamasını istediğini belirtti.

GİRİŞ 12.10.2023 12:10 GÜNCELLEME 12.10.2023 13:34
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, İsrail ile İzzeddin el-Kassam Tugaylarının başı çektiği Filistinli gruplar arasındaki çatışmalara ilişkin CNN Inernational'a konuştu.

Graham'a, "İran'ın çatışmalara dahil olduğuna dair doğrudan kanıt olmamasına rağmen ABD ve İsrail'in İran'ı bombalamasını isteyip istemediği." soruldu.

Soruya "Evet." yanıtını veren Graham, İran altyapısına ortak askeri operasyon yapılması çağrısında bulundu.

Senatör, "Bu savaş İsrail'e karşı kızışırsa, İran'ı suçluyorum. Onları uyarma zamanı. Bedelini ağır ödeyecekler. Bence, bunların hepsini yapabiliriz. Bence İran'la bir savaş olsa kazanırdık." diye konuştu.

Graham, "Eğer İran ile Hamas ve Hizbullah'ın terör faaliyetleri arasındaki bağlantıyı anlamıyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz." ifadesini de sözlerine ekledi.

"İRAN'IN PARMAĞI VAR" İDDİASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Özellikle ABD ve İsrail, saldırının arkasında Tahran yönetiminin olduğunu iddia etmişti. İran Cumhurbaşkanı Reisi dahil olmak üzere, açıklama yapan tüm İranlı diplomatlar ve yetkililer, defalarca bu iddiaların doğru olmadığını savundu.

Lindsey Graham: Dini bir savaştayız, Gazze'yi dümdüz edinLindsey Graham: Dini bir savaştayız, Gazze'yi dümdüz edin

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 33
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    lindsey graham tam bir teröristtir keşke iran başta abd sonra israili yok etseydi
    Cevapla
  • egemen türk 6 ay önce Şikayet Et
    untmayin iran kendi adamidir,, yahudi usagidir....
    Cevapla
  • Yallah Şöför 6 ay önce Şikayet Et
    adam haklı. iranla amerika israil savaşmalıdır.
    Cevapla
  • Müjdeci* 6 ay önce Şikayet Et
    Mendes ermeni hayranlığı yakti.mr.beyni 1 grammm da siyonist bağımlılığı yüzünden tımarhanelik olacak
    Cevapla
  • Ersan 6 ay önce Şikayet Et
    Bu bu vahşeti yapanlarla ve destekleyenler le aynı masaya oturmamız bile hata nato dan acil çıķılmalı abd yi ülkemizden çıkarmalıyız israil le normalleşme bitmeli resmen katliam yapılıyor çocuklar ölüyor kimsenin sesi çıkmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!