Kararı İsrailli bakan açıkladı! BM'den jet tepki: İnsanlık suçu

İsrail Enerji Bakanı Israel Katz "Rehineler bırakılmadığı sürece Gazze'ye elektrik ve su vermeyeceğiz"' ifadelerini kullandı. BM Filistin Özel Raportörü açıklamaya jet tepki göstererek bunun "İnsanlık suçu" olduğunu ifade etti.

GİRİŞ 12.10.2023 12:33 GÜNCELLEME 12.10.2023 13:58
Bu Habere 215 Yorum Yapılmış

İsrail, Gazze şeridinde insanlık dışı kararlar almaya devam ediyor. Yasaklı olan fosfor bombası kullandıktan sonra şimdi de şehrin elektrik ve sularını kesti. Bu karara başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olmak üzere bir çok kesimden tepkiler geldi.

İNSANLIK DIŞI AÇIKLAMA

İsrail Enerji Bakanı Israel Katz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise "Rehineler bırakılmadığı sürece Gazze'ye elektrik ve su vermeyeceğiz" dedi. Katz şunları söyledi:

“Gazze'ye insani yardım mı? İsrailli kaçırılan kişiler geri getirilene kadar hiçbir elektrik düğmesi açılmayacak, hiçbir su musluğu açılmayacak ve hiçbir akaryakıt kamyonu Gazze'ye girmeyecek. Ve kimse bize ahlak dersi vermesin."

BM FİLİSTİN ÖZEL RAPORTÖRÜNDEN İSRAİL'E SERT TEPKİ: İNSANLIK SUÇUDUR!

BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese "Abluka altındaki Gazze halkının kaynaklarını kesmek ve aç bırakmak, savaş suçudur ve eğer kasıtlıysa bu insanlık suçudur." dedi.

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 215
  • ermenistana hucum 6 ay önce Şikayet Et
    50 yildir bm ne yapmis ki simdi yapacak :D kimse kimseye ders vermesin. filistin bitmis ve kaybolmus bir toprak. israil filistin'e ne yapiyorsa aynisini bizde ermenistana yapmaliyiz hemen simdi bugün.
    Cevapla
  • Vedat 6 ay önce Şikayet Et
    bu yaptığın Türk ceza kanununa göre nefret suçudur, aynı zamanda ülkemizin menfaatine de uygun bir söylem ve eylem değildir. İnsani, hukuki ve vicdani bir tavır da değildir. Türk milleti dünyanın vicdanıdır. Abuk sapık söylemler ile onu kirletemezsiniz.
    Cevapla
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Hamas rehineleri acil gazzede bombalanan, bombalanacak yerlere dağıtın, sivil halkın içine alın.. Madem su yok, elektrik yok tıbbi yardım yok onlarada ulaşamasın onlarda israil bombalarından zarar görsün
    Cevapla
  • vusda 6 ay önce Şikayet Et
    BM' nin asli görevi sadece veto hakkına sahip daimi üyelerin çıkarlarını korumak herhalde. Akan Müslüman kanı ise gözleri kör, kulakları sağır oluyor. Utanmadan işgalci İsrail'i savunabiliyorlar.
    Cevapla
  • Dadaş 6 ay önce Şikayet Et
    Amerika elber birgün işgal edilecek ve bizler buna çok sevineceğiz
    Cevapla
  • Yolcular 6 ay önce Şikayet Et
    BM sen ne işe yararsın ancak mazlum Devletlere baskı ve yaptırım uygularsın söz konusu İsrail olunca sadece konuşur geçersin seni dinleme zahmetine dahi kulak asmaz boş insanların ceplerini doldurduğu bir kalabaliksınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuveyt Emiri Sabah, Meclis'i feshetti... 'Ülkeyi kurtarmak için zor bir karardı'
Esenyurt tekel bayi cinayetinde pişkin savunma! Yunus Emre’yi kardeşim gibi severdim