Türkiye, ABD'yi panikletti! Joe Biden'dan Suriye kararı

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Suriye kaynaklı, Amerikan ulusal güvenliği ve dış politikasına yönelik "alışılmadık ve olağanüstü" tehditle başa çıkmak için ilan edilen "ulusal acil durum" halinin 1 yıl daha uzatılmasına karar verdiği bildirildi.

GİRİŞ 12.10.2023 21:14 GÜNCELLEME 13.10.2023 10:12
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'dan paylaşılan bildiriye göre, Biden, Suriye'nin içindeki gelişmeler ve bu ülke kaynaklı ABD ulusal güvenliği ve dış politikasına yönelik "alışılmadık ve olağanüstü" tehditle başa çıkmak üzere 14 Ekim 2019'da ilan ettiği başkanlık kararnamesinin süresini uzatacağı konusunda Kongre'yi bilgilendirdi.

"OLAĞANÜSTÜ BİR TEHDİT"

Biden, "özellikle Türk hükümetinin Suriye'nin kuzeydoğusuna askeri harekat için attığı adımların bölgedeki barışı, istikrarı ve güvenliği tehdit ettiğini, DEAŞ ile mücadeleyi zayıflattığını" savunarak, Suriye içindeki ve Suriye'yi ilgilendiren mevcut durumun "ABD'nin ulusal güvenliği ve dış politikasına alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit" oluşturmaya devam ettiğini ileri sürdü.

ACİL DURUM HALİ 1 YIL DAHA DEVAM EDECEK

Bu nedenle Biden, 14 Ekim 2023'te süresi dolacak olan acil durum halinin süresinin bir yıl daha uzatılması kararı aldığını kaydetti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 162
  • Metin Güner 6 ay önce Şikayet Et
    Konuşana değil Konuşturana Bakın.... Abd Ortadoğuya Niye Geldi.. Amacı Ne .. Bunu Herkes biliyor... Israr eden Kaybeder...
    Cevapla
  • Metin Güner 6 ay önce Şikayet Et
    Bizim Sınırımızda Olan Bir Ülkeden Terör Tehdidi Geliyor, İnsanlarımız Ölüyor.. Bizim Ülkemiz Türkiye Cumhuriyetinin Ulusal Güvenliği olmuyorda , Binlerce Kilometredeki Bir Ülkenin mi güvenlik meselesi oluyor... Heryerde Perişan Oldunuz.. Ortadoğu Bataklığından Çıkış Yok... Son Çırpınışlarınız.. YOKOLACAKSINIZ....
    Cevapla
  • toto 6 ay önce Şikayet Et
    suriye bizim ana yurdumuz. kerkük musul halep urfa. buralar türkün yumuşak karnı. amerikalı ve rus orada misafir. yahudi ise mağdur rolünde haydut olmuş. bütün abd ve ab patronlarının sözüne uyarak israilin önünde diz çökmüş ayaklarını öpüyorlar. haçlılar sponsorlarını onurlandırıyorlar. ama bu dünyada allaha iman edenler de var bilmiyorlar
    Cevapla
  • Karanlık Kemal 6 ay önce Şikayet Et
    USA nın,Ege , Akdeniz,Suriye Irak ve Yunanistan daki varlığı Türkiye nin dibinde ulusal güvenliği için anlaşılır,,olaganiçi,açık net tehdit olduğu kesin. Türkiye USA nın sınırlarında USA gibi kepazelik yapsaydı haklı denirdi. Bidon kafa. Centom, Pentagon yazıyor. Bidon okuyor.
    Cevapla
  • Asım’ın Nesli 6 ay önce Şikayet Et
    Hadsizler sizi ne ilgilendiriyor bizim güvenlik meselemiz bizim sınırımız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Askeri öğrencilerden annelerine, 'Anneler Günü' sürprizi
AVM'de korkunç yangın! Bin 348 dükkan küle döndü