Kassam Sözcüsü: Düşman karadan saldırmaya cüret ederse...

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'in, Gazze'ye karadan saldırı düzenlemeye karar vermesi durumunda ağır kayıplar vereceğini söyledi.

Kassam Sözcüsü: Düşman karadan saldırmaya cüret ederse...
Kassam Sözcüsü: Düşman karadan saldırmaya cüret ederse...
GİRİŞ 12.10.2023 23:21 GÜNCELLEME 12.10.2023 23:24
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ebu Ubeyde, bant kaydından yaptığı konuşmada, Aksa Tufanı saldırısı öncesi yapılan hazırlıklar, planlar ve savaşın gidişatına ilişkin bilgi verdi.

Ebu Ubeyde, "Aksa Tufanı" savaşının, Filistinli grupları birleştiren "Kudüs'ün Kılıcı" (2021) operasyonunun bittiği yerden başladığını belirtti.

İsrail'in savaşın alanını genişletme imasında bulunmasının kendilerini yeni seçenekler üzerinde düşünmeye ittiğini belirten Ebu Ubeyde, "Düşman, Gazze'ye karadan saldırmaya cüret ederse büyük kayıplar verecek." dedi.

Saldırı öncesi yapılan hazırlıklara ilişkin Ebu Ubeyde, "Saldırıya katılacak güçlerin eğitilmesi için yoğun bir plan yaptık. Eğitimlerin gizli kalması konusunda hassas davrandık. 3 bin askerin savaş, 1500 askerin de destek operasyonlarına katılması için plan yaptık. (İsrail'in) Gazze Tümenini yok etmek için 10 askeri müdahale noktasına ek olarak 15 noktadan saldırdık." dedi.

Ebu Ubeyde, sahada savaşın gidişatını kontrol altında tuttuklarını ve savunma alanındaki hazırlıklarının yeterli olduğunu belirtti.

Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı kapsamında, İsrail'in Gazze Tümeni'nin 3 bin 500 roketle hedef alındığını dile getirdi.

Mescid-i Aksa, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinlilere seslenen Ebu Ubeyde, Aksa için savaştıklarını, esirlerle ilgili ellerindeki kartların da onların özgürlüğe kavuşmasını sağlayacağını kaydetti.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021'de başlattığı saldırılar karşısında Gazze'deki direniş grupları da "Kudüs'ün Kılıcı" adını verdikleri operasyonu başlatmıştı. Saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta sona ermişti.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 300 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 1417 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 268 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Ayrıca Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 31 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 180 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • hıghlander 6 ay önce Şikayet Et
    İslam ülkelerinin fiilen bir şey yapmasına gerek.Sadece bolca adam ve pratik ama vurucu (Tanksavar roketi,stinger ,snıper çeşitleri,gaz bombası,gaz maskesi,el bomba atar,gece görüş,NBC tulum,termal tulum ve kamuflaj,güçlendirilmiş peksimet kolileri,hafif makinalı,personel mayın,bubi çeşitleri,frekans bozucu,tel kesici,plastik patlayıcı-kumandalı ve/v) silah yardımı yapsınlar el altından
    Cevapla
  • yorgun 6 ay önce Şikayet Et
    Bu savaş itrail ve Filistin savaşı değil bu savaş itrailin İslam alemine meydan okumasıdır uyanın artık Müslümanlar daha ne bekliyorsunuz
    Cevapla
  • Hasan Dede 6 ay önce Şikayet Et
    Allah c.c.yardimciniz olsun. Müslümanlarının da Uyanmayı ve sieyardim etmeyi nasip etsin insAllah. Arap dünyası okadar zenginliğine göre Hamasa silah ucak mühimmat destegi verse İsraili haritadan silerler.Topraklarimi geri alırlar. Arap dünyası keferelerden bir örnek alsınlar. a
    Cevapla
  • Evlad-ı fatihan 6 ay önce Şikayet Et
    yar ve yardimciniz gözle görulmez gurban oldugum olsun onlari maglub etmek icin savasacaksiniz sehitlee vereceksiniz ama zafer böyle kazanilir
    Cevapla
  • yusuf 6 ay önce Şikayet Et
    Rabbim yarrımcınız olsun görünen görünmeyen ordularıyla desteklesin bizlerede şuur versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye'ye övgü: Merkez Bankası doğru yolda
Yıldızların altında tarihi yolculuk