Arap Birliği'nde Filistin-İsrail krizi: Cezayir bildiriye şerh koydu

Cezayir, Arap Birliği bildirisindeki "tarafların kınanması" maddesine çekince koyarak, "Filistin halkının vazgeçilmez hakkı olan 1967 sınırlarında egemen bir devlet kurma yönündeki kendi kaderini tayin etme hakkını" desteklediğini duyurdu.

Arap Birliği'nde Filistin-İsrail krizi: Cezayir bildiriye şerh koydu
Arap Birliği'nde Filistin-İsrail krizi: Cezayir bildiriye şerh koydu
GİRİŞ 13.10.2023 08:40 GÜNCELLEME 13.10.2023 09:53
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Cezayir, Filistin'de yaşananlarla ilgili Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın sonuç bildirgesine çekince koydu.

Cezayir, sonuç bildirgesinin sonuna, "Cezayir delegasyonu, Filistin halkının vazgeçilmez hakkı olan 1967 sınırlarında egemen bir devlet kurma yönündeki kendi kaderini tayin etme hakkını, Siyonist rejimin, uluslararası sözleşmeleri ve kararlarını ihlal eden uygulamalarıyla eşitleyen durumu onaylamamaktadır." ifadelerinin eklenmesini sağladı.

Toplantının ardından yayımlanan bildirgenin ikinci bendinde yer alan, "Her iki taraftan sivillerin öldürülmesi ve uluslararası hukuka aykırı tüm eylemlerin kınanması" şeklindeki ifadeye Cezayir itiraz etmişti.

Cezayir Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf da konuşmasında uluslararası toplumun, dünya üzerindeki en adil mesele olan Filistin meselesine karşı uyguladığı çifte standardın ifşa edilmesi gerektiğini belirtti. Attaf, İsrail’in, Filistin halkının "çaresiz ve kendisine dayatılanlara teslim olduğunu düşünerek hata yaptığını" vurguladı.

Arap Birliğine üye ülkelerin dışişleri bakanları, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını ele almak amacıyla dün Kahire'de olağanüstü toplantı düzenlemişti. Toplantıda, Filistin-İsrail çatışmasının bölgedeki yansımalarına karşı uyarıda bulunulurken, uluslararası topluma da acil müdahale çağrısı yapılmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 74
  • ben 6 ay önce Şikayet Et
    aşağılık korkaklar
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    hepsinin derdi koltukları orta doğuya demokrasi gelmediği sürece bu kralllar prensler yada ülkelerini diktatörlükle yönetenler olduğu sürece müslüman toplumların iki yakası bir araya gelmez
    Cevapla
  • sezai 6 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun size bir müslamanız diyorsunuz hadi ordan hadi abd nin köleleri yuh size yuh reis aç gözünü bunlara asla inanma.
    Cevapla
  • sor 6 ay önce Şikayet Et
    işte ABD uşağı Araplar bak kınamışlar mazlum yemeni boğan mazlum Suudi Arabistan mazlum silahsız 2800 kişiyi katleden sisi kınamış kına yakın ey korkarlar. bekleyin yeni bir Ömer Selahattin yada yavuz çıksın yada bir Abdulhalim han gelsin diye butu zenginliğinize rağmen aciz korkaklar
    Cevapla
  • Yorumcu 6 ay önce Şikayet Et
    Toplanip toplanip dagilirlar. Baska bir icraat yapamazlar. Cünkü hepsi ABD'nin, Israil'in esirleridir. Ve onlardan izinsiz hic bir sey yapamazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir