Gazze'de yakınlarını kaybeden AA foto muhabiri Cadallah, babası için Fatiha istedi

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında babası dahil yakınlarından 5'i hayatını kaybederken birçoğu hala enkaz altında kalan ya da kaybolan Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Ali Cadallah, babası için Fatiha istedi.

GİRİŞ 14.10.2023 01:48 GÜNCELLEME 14.10.2023 01:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İsrail Hava Kuvvetlerinin gün boyu Gazze'ye yönelik devam eden şiddetli hava saldırılarında, AA foto muhabiri Cadallah'ın yakınlarının Er-Rimal Mahallesi'nde bulunan evleri de bombaların hedefi oldu.

Saldırıda Cadallah'ın 2 kardeşi ve 3 kuzeni yaşamını yitirirken, diğer kuzenleri ve onların eşleri ile çocukları enkaz altında kaldı.

Cadallah'ın saldırıdan yaralı kurtulan annesi hastanede tedavi altına alınırken, babası, 2 kardeşi ve diğer bazı akrabalarının akıbeti ise bilinmiyor.

Dün, İsrail savaş uçaklarının yoğun bombardımanında AA foto muhabiri Cadallah'ın Er-Rimal Mahallesi'ndeki evi de isabet almış ve yerle bir olmuştu. Ev şans eseri boş olduğundan ölen ya da yaralanan olmamıştı.

CADALLAH BABASI İÇİN FATİHA İSTEDİ

İsrail'in katliamcı saldırılarında babası dahil birçok yakınını kaybeden AA foto muhabiri Cadallah, babasının naaşının yer aldığı bir video paylaştı. Cadallah duygu dolu paylaşımında babası için Fatiha istedi.

CADALLAH'IN FOSFOR BOMBASI KARELERİ

Cadallah, 2014, 2016, 2018 ve 2020'de İsrail'in düzenlediği Gazze saldırılarında da çok sayıda güçlü fotoğrafla bölgedeki durumu dünyaya yansıtmıştı.

AA'nın Yılın Fotoğrafları yarışmasında 2014'te birincilik ve 2022'de Şirin Ebu Akile Fotoğraf Yarışması'nda ikincilik ödülleri kazanan Cadallah'ın, Filistinli kız çocuğunun İsrail saldırısında ölen küçük kardeşinin cenazesine bakışlarını yansıtan fotoğrafı, dünya basınında geniş şekilde yer almış ve sembolleşmişti.

Cadallah, halihazırda Gazze'de devam eden saldırılarda Filistin Dışişleri Bakanlığının bildirdiği, "İsrail’in fosfor bombası kullandığı" anları gösteren fotoğrafları çekmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Çerkez 6 ay önce Şikayet Et
    Eğer bizler bu olaylardan sonra hala duyarsız kalırsak, bizlere yazıklar olsun. Bu olaylarda sonra ülkemi, milletimi Batı'nın adaletsiz insanlarına (az da olsa adaletli, vicdanlı olanları tenzih ederim), yöneticilerine, alçaklara şikayet edenlere bu dünya hayatı zindan olsun. Bizleri bu alçaklara şikayet edenlere dünyalarını dar etmezsek bizlere yazıklar olsun
    Cevapla
  • insan 6 ay önce Şikayet Et
    Allah sabır versin Dünyanın daha őnce hiç gőrmediği bir insanlık dramı yaşanıyor .Ve insan hakları koruyucuları Avrupalılar Katil Apo ,Selo ve Kavala için endişeliyiz onları őzgűr bırakın diyen iki yüzlüler Gazzedeki çoçuk kadın ve őldűrűlen gazetecileri gőrmüyorlar .Nasıl bir dünyada yaşıyoruz.Ah Őmer r.a gelse Salahattin Eyyubi bir gelse
    Cevapla
  • Ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    Rabbim rahmet eylesin mekanları cennet olsun
    Cevapla
  • Mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    Allah babana rahmet eylesin kardeşim, Rabbim sizleri ve bizleri şehitlik makamına kabul eylesin, orada ölen kardeşlerimiz için el Fatiha, Amin.
    Cevapla
  • Osmanlı 6 ay önce Şikayet Et
    Haberleri seyrediyoruz. Allah cc affetsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçeli talimat verdi! MHP'den sürpriz adım
İşte Cem Garipoğlu’nun koğuşundaki son görüntüleri