İsrail katliamını meşrulaştırmak için bunu da dedi! Gözlerini iyice kararttılar...

İsrail sivilleri bombalamaya devam ederken ABD’den yeni bir açıklama daha geldi. İsrail’in saldırılarını “meşru müdafaa” olarak tanımlayan Biden, Hamas’ı El-Kaide ile kıyasladı.

GİRİŞ 14.10.2023 06:54 GÜNCELLEME 14.10.2023 09:01
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İsrail-Filistin gerilimi 7’nci gününde devam ediyor. Gazze’ye yönelik bombardımanlarını sürdüren İsrail, kara harekatı için hazırlık yapıyor. İsrail’e destek veren ülkelerin başında gelen ABD açıklamalarına bir yenisini ekledi.

“EL KAİDE MASUM KALIR”

ABD Başkanı Biden, Philadelphia'daki konuşmasında İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hamas'ı kastederek "El-Kaide bunların yanında masum kalıyor." diyen Biden, ABD'nin İsrail'in yanında olduğu mesajını vurguladı.

Biden, "İsrail'in kendisini savunması ve bu saldırılara karşılık vermesi için gerekeni yapıyoruz. Gazze'deki insani krizin acilen ele alınması da benim için bir öncelik." ifadesini kullandı.

“FİLİSTİNLERİN HAMAS İLE İLGİSİ YOK”

Bölgedeki insani durumu ele almak için ekibinin İsrail, Mısır, Ürdün ve diğer Arap ülkeleri ile Birleşmiş Milletler (BM) ile doğrudan temas halinde olduğunu kaydeden Biden, "Filistinlilerin ezici çoğunluğunun Hamas'la hiçbir ilgisinin olmadığı gerçeğini gözden kaçıramayız. Hamas korkunç saldırılar yapıyor ve bunun sonucunda onlar da acı çekiyor." dedi.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 1799 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 488 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Ayrıca Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 45 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 619 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • tabi 6 ay önce Şikayet Et
    “FİLİSTİNLERİN HAMAS İLE İLGİSİ YOK” sözde vahşilliklerini örtecekler.
    Cevapla
  • Zehni 6 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın en büyük teröristi amerika dır
    Cevapla
  • Fettah Adıgüzel 6 ay önce Şikayet Et
    Büyük şeytan Amerika
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    şu gebermedi gitti,
    Cevapla
  • Kızılelma 6 ay önce Şikayet Et
    Şu anda yeryüzünün Deccalı Biden olmalı.Sapkınlıkta sınır tanımıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir