İsrail basını: Kassam Tugayları, İsrail helikopterini vurdu

İsrail basını, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Gazze Şeridi yakınlarında bir İsrail askeri helikopterini roketatarla vurarak imha ettiğini bildirdi.

İsrail basını: Kassam Tugayları, İsrail helikopterini vurdu
İsrail basını: Kassam Tugayları, İsrail helikopterini vurdu
GİRİŞ 14.10.2023 13:38 GÜNCELLEME 14.10.2023 15:16
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İsrail'de yayın yapan Kanal 13, söz konusu haberi manşetine taşıdı. Haberde, Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail ordusuna ait helikopteri RPG roketatarla vurduğu ve saldırıda pilotların paraşütlerle atladığı, helikopterin ise tamamen yandığı kaydedildi. Haberde, İsrailli pilotların sağlık durumuyla ilgili bilgi verilmezken, helikopterde kaç personel olduğu da paylaşılmadı. İsrail ordusundan ise, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 28
  • azrail 7 ay önce Şikayet Et
    Amin amin amin
    Cevapla
  • ysd 7 ay önce Şikayet Et
    Hep başarı ilk ef 16 bir başta ilk saldırı ve israil askerlerine büyük kayıp helikopter bşrde şu kafirleri kara harakatında süpürün inşaallah
    Cevapla
  • Musa 7 ay önce Şikayet Et
    Binlerce Filistinli ölüyor. Bu soğukta on binlerce Filistinli evsiz kalacak. Bunlar helikoptere maşallah çekiyor.
    Cevapla
  • tepki 7 ay önce Şikayet Et
    irak afganistan cok yerde nato usa katliam yapsa en sonuc da pes etti dogru hedefi vurmak gerek mal gibi direk dusmanin ustene gitmek yerine beklersin dusman gelsin diye ve israil hayali guc ordusu olan ulke idi usa gibi sivilleri vurup katliam yapar muslimanlar akilli olsa idi yillarca bunlara køpeklik yapmaz køle olmaz idi iki gemi butun afrika araplari konron ediyor o zaman gemi vur
    Cevapla
  • Bulut 7 ay önce Şikayet Et
    Şeytanı avlamislar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, T10F'yi inceledi
Karadeniz gazı için yol açıldı: Türkiye artık Avrupa'ya satabilecek