İslam İşbirliği Teşkilatı, İsrail'in Gazze halkını göçe zorlamasını kınadı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayanlara evlerini zorla boşatmaları çağrısını ve devam eden saldırıları şiddetle kınadı.

İslam İşbirliği Teşkilatı, İsrail'in Gazze halkını göçe zorlamasını kınadı
İslam İşbirliği Teşkilatı, İsrail'in Gazze halkını göçe zorlamasını kınadı
GİRİŞ 14.10.2023 15:38 GÜNCELLEME 14.10.2023 16:31
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İİT'den yapılan yazılı açıklamada, "İşgalci güç İsrail'in daha da derinleştirdiği insani krizi komşu ülkelere aktarma çabaları ile Filistin halkının zorla yerinden edilmesi çağrılarını mutlak şekilde reddediyor ve kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Gazze Şeridi'ne tıbbi ve yardım malzemesi ile temel ihtiyaçların ulaştırılmasının engellenmesi, "toplu cezalandırma ve uluslararası insani hukukun açık ihlali" olarak değerlendirildi.

Devam eden bu saldırıların olumsuz yansımalarından tamamen "işgalci güç olan İsrail'in sorumlu olduğu" kaydedilen açıklamada, uluslararası topluma İsrail'in saldırılarını derhal durdurması için acilen müdahale edilmesi ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına ilaç, gıda ve temel ihtiyaçların ulaştırılmasını kolaylaştıracak insani koridorların açılması çağrısında bulunuldu.

İsrail ordusu, uluslararası uyarılara rağmen abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayanlara evlerini boşatmaları ve bölgenin güneyine gitmeleri yönünde uyarı yaparak, bugün yerel saatle 16.00'ya kadar süre vermişti.

Birçok ülkeyle yerel ve uluslararası insan hakları örgütü, tahliye talebinin sonuçları konusunda uyarıda bulunarak İsrail'i geri adım atmaya çağırmıştı.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13
  • nasri 6 ay önce Şikayet Et
    Kınayıcılar ve kına yakıcılar... işe yaramayan güruh
    Cevapla
  • siyasi 81 6 ay önce Şikayet Et
    Kınamak nedir yahu varmı bi etkisi.
    Cevapla
  • mert 6 ay önce Şikayet Et
    kriminel kosovalilari koruyursunuzda iman dolu bu mazlumlari nedejn koruyamiyorsunuz!!! bu gazzedeki kardeslerimin kaderlerinin Allahim sizlere fazlasini yasatsin!!!
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    bunların yüzüne tükürmek istiyorum
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    anca kinasalar. siz İslam Birliği olamassiniz çünkü mazlumun yanında değilsiniz.Allaha hesabını veremeyecek sizin siz sadece işkembeyi.kubrayi büyütün. Yazıklar olsun size
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."