AB liderleri olağanüstü toplanacak

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri Filistin’de İsrail Şiddeti konusunu ele almak için video konferans yoluyla bir araya gelecek.

AB liderleri olağanüstü toplanacak
AB liderleri olağanüstü toplanacak
GİRİŞ 14.10.2023 23:17 GÜNCELLEME 14.10.2023 23:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, X hesabından yaptığı açıklamada, "Hiçbir şey Hamas'ın İsrail'e yönelik vahşi terör saldırılarını haklı gösteremez. İsrail halkıyla tam dayanışma içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Michel, İsrail'in kendini savunma hakkını uluslararası hukuka uygun şekilde kullanması gerektiğine işaret etti.

"Ortaya çıkan trajedinin Avrupa için birçok sonucu var" değerlendirmesini yapan Michel, ortak bir tutum, net bir eylem planı belirlemek için AB liderlerini olağanüstü toplantıya çağırdığını duyurdu.

AB Konseyinden yapılan açıklamada, AB liderlerinin olağan toplantıları için 26-27 Ekim'de Brüksel'de bir araya geleceği, konunun önemi nedeniyle öncesinde olağanüstü bir zirve planlandığı ve lojistik nedenlerle video konferansla düzenleneceği belirtildi.

AB'NİN TEPKİSİ

AB, çatışmaların ilk günü itibarıyla Hamas'a tepki gösterirken, İsrail'e destek açıklamaları yapmıştı.

Hafta içinde toplanan AB dışişleri bakanları İsrail-Filistin çatışması konusunda yaptıkları gayri resmi toplantıda İsrail'in kendini savunurken uluslararası insani hukuka uygun hareket etmesi gerektiğine vurgu yaparak, Gazze'de giderek kötüleşen insani duruma işaret etmişti.

AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ile dün İsrail'i ziyaret etmiş, Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmüştü.

Bugün ise von der Leyen, AB'nin Gazze'ye yapacağı yardımları 50 milyon avro artırarak, 75 milyon avroya çıkaracağını duyurmuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Kul insan 6 ay önce Şikayet Et
    Avrupa'nın yarıdan fazlası krallık. Kraliyet ailesi ve Yahudi Hristiyan küresel sermaye para ticaret saltanat çıkar el ele. Hükümetler gerisi hizmetçi. Müslümanlar bunlara karşı güçlü olması için kendi ortak pazarını ortak pazar yerini kurmalı. Bu pazarda zalimlere Yahudiler yer yok bitti.
    Cevapla
  • mesnetsiz 6 ay önce Şikayet Et
    ya... gerçekten mi. içinizden geçeni söylemeyen münafıklar. İsrail zora mı girdi. hemen bir çözüm bulun, yoksa sizi tırtıklarlar sonra
    Cevapla
  • ab cöplügü 6 ay önce Şikayet Et
    ne kadar vahşi oldugunuzu daha nasıl ispatlayabiliriz diye mi toplanacaksınız?
    Cevapla
  • Sivaslı 6 ay önce Şikayet Et
    Hiç bişey çıkmaz, adamlar yahudilere gırtlaklarına kadar borçlular, boyunlarına tasmayı taktılar, idda ediyorum dikkat ettim şuan petrol fiyatları dünyada 88 dolar, yahudiler savaş başlamadan önce 82 doların üzerini kendisini açık destekleyen ülkelere 6-7 dolar yükselişi süspanse ediyor, bunu açıkça gözlemledim, 100 dolar olsa bile 82 dolar ödeyecekler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..