Sisi: İsrail'in tepkisi meşru müdafaanın ötesine geçerek toplu cezalandırmaya dönüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, ABD Dışişleri Bakanı'yla yaptığı görüşmede, "İsrail'in tepkisi meşru müdafaanın ötesine geçerek toplu cezalandırmaya dönüştü." dedi

Sisi: İsrail'in tepkisi meşru müdafaanın ötesine geçerek toplu cezalandırmaya dönüştü
Sisi: İsrail'in tepkisi meşru müdafaanın ötesine geçerek toplu cezalandırmaya dönüştü
GİRİŞ 15.10.2023 16:55 GÜNCELLEME 15.10.2023 17:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

 Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmede, "İsrail'in tepkisi meşru müdafaanın ötesine geçerek toplu cezalandırmaya dönüştü." dedi.

Sisi, resmi ziyaret kapsamında başkent Kahire'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ı kabul etti.

Görüşmede Gazze Şeridi'ndeki son gelişmelere işaret eden Sisi, "Filistin sorununun çözümündeki gecikme daha fazla mağduriyete yol açıyor." diye konuştu.

Filistin sorununun çözümüne yönelik bir ufkun olmayışının bölgede öfkenin artmasına neden olduğunu ifade eden Sisi, Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaşımının kolaylaştırılması gerektiğini kaydetti.

Sisi ayrıca, "Gazze'deki durumun kontrol altına alınabilmesini ve çatışmaya başka tarafların müdahil olmamasını umduğunu" belirterek, "İsrail'in tepkisi meşru müdafaanın ötesine geçerek toplu cezalandırmaya dönüştü." dedi.

ABD Dışişleri Blinken, aralarında İsrail, Ürdün, Katar, Suudi Arabistan, BAE ve Mısır’ın da bulunduğu bölge ziyareti kapsamında bugün başkent Kahire’ye gelmişti.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Yahu sisi tepkini ortaya koy yarın sizede gelecek ama hamas kadar dayanamayacanız .
    Cevapla
  • Ayışığı 6 ay önce Şikayet Et
    Meşru müdafaa olan ne İngiliz uşağı seni onların ağzıyla konuşmayı kes Filistinlilerin toprakları ellerinden alındı kendi topraklarında mülteci konumuna düşürüldü acı zulüm gördüler tutmuş İsrail meşru müdafaayi aştı de Allah sizin gibi şeytanları ıslah etsin.
    Cevapla
  • Koçhisar lı 6 ay önce Şikayet Et
    Ah sen değilde, şimdi Mursi olacaktı başta..
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Sisi hayret seni atayanlar kızar ölçülü ol israil kuduz köpek sizede saldırır
    Cevapla
  • ANALİST NECMİ 6 ay önce Şikayet Et
    Herkes bir şeyler diyor sende söyle,,,en gıcık olduğum bu duruma sebep olup, ayrıca yardımdan çekinen bölge ülkeleri ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek