ABD'den uçak gemisi açıklaması

ABD Ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, Gazze'de yerinden edilen kişilerle ilgili, "Çatışma nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan kişilerin evlerine dönme hakkı var." açıklaması yaptı.

ABD'den uçak gemisi açıklaması
ABD'den uçak gemisi açıklaması
GİRİŞ 15.10.2023 21:40 GÜNCELLEME 15.10.2023 21:40
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Sullivan, ABD'nin CBS News kanalına yaptığı açıklamada, Gazze'de bulunan ABD'lilerin güvenli şekilde bölgeden çıkışının temel öncelikleri olduğunu belirtti.

Aynı zamanda Gazze halkının güvenli bölgelere geçişi ve temel ihtiyaçlarının sağlanmasının da öncelikli konular arasında yer aldığını aktaran Sullivan, "Gazze halkının bir çoğunun Hamas'la ilgisi yok." diye konuştu.

Jack Sullivan, çatışma yoğunlaşırken ve olası kara operasyonu hız kazanırken Gazze halkının gıda, su, ilaç ve barınak ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini ifade etti.

Yerinden edilen Filistinlilerin geri evlerine dönüp dönemeyeceğine ilişkin soruya ise Sullivan, ABD'nin bu konudaki tutumunun net olduğunu belirterek "Çatışma nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan kişilerin evlerine dönme hakkı var." dedi.

UÇAK GEMİSİ AÇIKLAMASI

ABD'nin Doğu Akdeniz'e ikinci uçak gemisi göndermesine ilişkin ise Sullivan, "Çatışmanın yayılma ihtimali ve tabii İran'ın dahil olma riski var." değerlendirmesini yaptı.

Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden'ın bu nedenle "hızlı ve kararlı" davrandığını belirterek, uçak gemilerinin "güçlü ve caydırıcı" mesaj verdiğini dile getirdi.

İran'ın doğrudan çatışmaya dahil olma riskine karşı hazırlıklı olmak gerektiğini ifade eden Sullivan, "Hiçbir aktör durumu suistimal etmemeli." uyarısını yaptı.

Sullivan, İran'la özel görüşme kanallarının bulunduğunu kaydederek bu kanallardan gerekli mesajları aktardıklarını belirtti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • Ayhan 6 ay önce Şikayet Et
    ALLAH'IM israili ve ona destek olan kâfirleri mahfu perişan kahru perişan eyle İNŞAALLAH
    Cevapla
  • Fuat koçak 6 ay önce Şikayet Et
    Ey amerika bak aslanım bugün teknoloji olarakbelki biraz üstünsünüz ama 5 yıl sonra israilin kapılarına osmanlının çocukları dayandığında bakalım neyapacaksınız şunuda unutmayın biz türkler namlunun ucundan hedefe baktığımızda cenneti görürüz onagöre akıllı olun
    Cevapla
  • Swat07 6 ay önce Şikayet Et
    Biz tabiki 5 sene sonra çok iyi teknoloji sahibi olacağız doğrudur,ancak onlarda yerinde saymıyacak... o yüzden bir papaz bransin dalasmasında bile bu ülke ekonomik olarak çökertildi bunu unutmayalım...
    Cevapla
  • Hikmet 6 ay önce Şikayet Et
    Tarihte hic iran yahudi savasi olmusmu onu sen bugunku tc ye yediremezsin.gelin kocum 100 yil once 7 duveli duze getirdik tarihte ilkdefa bizim atalarimiza harac odediniz gelinde bari gemi yspmaya ugrasmayalim alalim elinizden onlari
    Cevapla
  • Muharrem Cihan 6 ay önce Şikayet Et
    @Crypto denen bir çakal kendinden bahsetmiş; Yürü lan kâfir çakal, aynaya bakmış kendi halini söylemişsin...
    Cevapla
  • Reyis 6 ay önce Şikayet Et
    Yanlış sulardasınız aslanım, içeriden destek gelmediği sürece avucunu yalarsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den Dünya Türkçülük Günü mesajı
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak