Yahudi ırkçılığı yapan Blinken'a soğuk duş! Sisi yüzüne söyledi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Mısır ziyaretinde büyük bir şoka uğradı. Blinken, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın benzeri bir tepki göstermesi sonrası geri adım atarak, "İnsan olarak geldim" dedi.

GİRİŞ 15.10.2023 21:49 GÜNCELLEME 15.10.2023 22:18
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail'in başlattığı katliam operasyonu, 9. gününde tüm dehşetiyle devam ediyor. Bombardıman ortasında kalan Filistin'de bir insanlık dramı yaşanırken, dünyanın gözü 7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin savaşına çevrildi.

"BİR YAHUDİ OLARAK BURADAYIM"

İsrail ordusunun Filistin'e yönelik saldırılarına destek vermek amacıyla geçtiğimiz perşembe günü Tel Aviv'e bir ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında, "Bugün sadece ABD Dışişleri Bakanı olarak değil, bir Yahudi olarak da buradayım." sözlerini sarf etmişti.

Sözlerine devam eden Blinken, "İsrail'e net bir mesaj getirdim. Kendinizi savunabilecek kadar güçlü olabilirsiniz. Ancak ABD var oldukça hiçbir zaman bunu yapmak zorunda kalmayacaksınız çünkü biz her zaman yanınızda olacağız." ifadesini kullandı.

CUMHUBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BLINKEN'A "YAHUDİ" TEPKİSİ

Blinken'ın skandal açıklamasına bir gün sonra sert bir şekilde çıkışan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "'İsrail'e, Dışişleri Bakanı sıfatıyla değil bir Yahudi sıfatıyla yaklaşıyorum.' diyor. Bu nasıl bir politikacı? Bu nasıl bir yaklaşım? Bunu söylediğin zaman sana karşındakiler de şunu söylerse, 'Ben de bölgeye bir Müslüman sıfatıyla yaklaşıyorum.' derse ne diyeceksin? Bak biz 'Yahudi, öbür tarafta Türk, öbür tarafta şu, bu.' demiyoruz. Ya karşındakine insan sıfatıyla yaklaşacaksın." tepkisini göstermişti.

SİSİ'DEN ABD DIŞİŞLERİ BAKANI'NA SOĞUK DUŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisinin ardından bugün de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşen Blinken beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

Mısır Cumhurbaşkanı, Blinken'ın yüzüne, "Burada bir Yahudi olarak bulunduğunu söylemiştin. Ben Mısır'da Yahudilerle birlikte büyüyen bir Mısırlıyım. Yahudiler burada hiçbir zaman herhangi bir baskıya maruz kalmadılar ve bölgemizde Yahudilerin hedef alınması hiçbir zaman yaşanmadı." ifadelerini kullandı.

BLINKEN GERİ ADIM ATTI

ABD Dışişleri Bakanı da Sisi'ye, "Buraya bir insan olarak geldim" şeklinde yanıt verdi.

"TOPLU CEZALANDIRMAYA DÖNÜŞTÜ"

Sisi ayrıca muhatabına, "Gazze'deki durumun kontrol altına alınabilmesini ve çatışmaya başka tarafların müdahil olmamasını umduğunu" belirterek, "İsrail'in tepkisi meşru müdafaanın ötesine geçerek toplu cezalandırmaya dönüştü." sözlerini kaydetti.

ABD Dışişleri Blinken, aralarında İsrail, Ürdün, Katar, Suudi Arabistan, BAE ve Mısır’ın da bulunduğu bölge ziyareti kapsamında bugün başkent Kahire’ye gelmişti.

BAKAN FİDAN 1 GÜN ÖNCE SİSİ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Öte yandan geçtiğimiz gün Mısır'a çıkarma yapan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin davetine icabetle resmi ziyaret kapsamında Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Şükri ile bir araya gelmişti.

Mısır Cumhurbaşkanlığı, Bakan Fidan ile Sisi görüşmesi sonrası, "Taraflar, Gazze halkının aç bırakılma, yerinden edilme gibi toplu cezalandırma politikalarına maruz kalmaması gerektiğini ve Gazze halkının insani yardıma güvenli, acil erişiminin sağlanması gerektiğini vurguladı." açıklamasını yapmıştı.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 724’ü çocuk, 458’i kadın 2 bin 329 kişinin öldüğünü, 9 bin 42 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 56 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 619 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında ayrıca Gazze'de 9, Lübnan'da da bir gazeteci yaşamını yitirmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 153
  • Levent 6 ay önce Şikayet Et
    Oo sayın bilinkın CIA Size Hiç ropar vermiyormu anan uzak durun israiloğuları ALLAH çok fena intikam alacak dizide dahil etmesin içine diye sebeb olanlar yapanla aynıdır ayeti yakındır size İNŞALLAH ABD, İngiltere İSRAİL, yazık birlikte çakıp birlikte oynadınız tabi İngilizleri unutmamak lazım
    Cevapla
  • Mehmet Arif 6 ay önce Şikayet Et
    İsrailin katliamları dünyada yahudi düşmanlığını artıracaktır. Avrupa ve amerikanın korkusu siyonistler oradan çıkarlarsa bizim başımıza bela olurlar
    Cevapla
  • ziyaretçi 6 ay önce Şikayet Et
    Bir söz vardır " Kör ile yatan şaşı kalkar" Bunak amerika başkanı Bidenın dış ilişkiler bakanı blinken de böyle geri zeka laflar eder. Şaşırdım mı asla.... er ve de geç yakın bir zamanda olmayan aklınızı alacağız.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Mısır ve İran a dikkatli bakın Türkiye den rol çalmaya çalışıyorlar. münafık İran ve mısır
    Cevapla
  • osmanlı 6 ay önce Şikayet Et
    rol yaptığımızı kabul ediyon sende zaman rol zamanı değil. zaman icraat zamanı. eğer korkaksak, müdahale şansımız yoksa ozaman atıp tutmayacaz. pısırıkça yerimizde oturacağız. lafla bu işler olmuyor.
    Cevapla
  • reşat sev 6 ay önce Şikayet Et
    mısır dik dur hep ezilen boyun eğen olma bu böyle mi gidecek hep müslümanlarmı ezilecek bak onların topraklarında hiç savaş oluyormu neden hep ortadoğu hiç sordunuzmu kendinize artık yeter deme zamanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu