Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres: Orta Doğu'da uçurumun eşiğindeyiz

BM Genel Sekreteri Guterres, "Orta Doğu'da uçurumun eşiğindeyiz" diyerek, İsrail'e Gazze'ye insani yardım erişimi sağlaması, Hamas'a da rehineleri serbest bırakma çağrısında bulunarak, bu 2 çağrısının pazarlık konusu olmamasını istedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres: Orta Doğu'da uçurumun eşiğindeyiz
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres: Orta Doğu'da uçurumun eşiğindeyiz
GİRİŞ 16.10.2023 01:06 GÜNCELLEME 16.10.2023 01:12
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Abluka altındaki Gazze Şeridi'ne sıkışan 1.1 milyon Filistinlinin, ağır hava harekatlarının yanı sıra insani yardımlara erişimi kısıtlanmış durumda. ABD destekli işgalci İsrail, Gazze'yi karadan işgale hazırlanıyor. Filistin-İsrail çatışmasının 9. gününde, işgal altındaki Filistinli sivilleri insanlık onurunu pervasızca çiğneyerek katleden İsrail'in çok cepheli bir savaşa hazırlanması, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i de tedirgin ediyor.

Guterres, İsrail-Filistin çatışmasındaki gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yaptı. "Orta Doğu'da uçurumun eşiğindeyiz" değerlendirmesinde bulunan Guterres, iki önemli çağrısı olduğunu belirtti.

"İSRAİL, GAZZE'DEKİ SİVİLLERE İNSANİ YARDIM İÇİN ACİL ERİŞİM SAĞLAMALI"

Hamas'a rehineleri koşulsuz bırakma çağrısında bulunan Guterres, "İsrail, Gazze'deki sivillere insani yardım sağlamak için acil ve engelsiz erişim sağlamalı." ifadelerini kullandı.

SU, ELEKTRİK VE TEMEL İHTİYAÇLAR PAZARLIK KONUSU OLMAMALI

Guterres, Gazze'de su, elektrik ve diğer temel ihtiyaçların tükendiğinin altını çizerek, BM'nin Mısır, Ürdün, İsrail ve Batı Şeria'da depoları bulunduğunu, birkaç saat içinde buradaki ürünleri nakledebileceğini kaydetti.

İki çağrısının da önemli olduğunu belirten Guterres, iki hususun da pazarlık konusu yapılmadan uygulanması gerektiğini vurguladı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Morelli 6 ay önce Şikayet Et
    Turkiye musluman ulkeleri birlesmis milletlere boykot etmelidir hepsi amarikan israil projesidir
    Cevapla
  • Murat 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail Amerika burda büyük bi savaş çıkartmak istiyor türkiye yide içine almak istiyor bu pkk'lı ları boşuna silahlandırmıyor bunları Türkiye'nin üzerine salmak istiyor askeri akıl bunu görüyor dikat ederseniz türkiye Suriye'nin kuzeyinde hareket başladımtan sonra Amerika nın pilanları bozulunca İsrail saldırısı erkene çekildi sırf Türkiye'yi durdurmak için Türk devlet aklı bunları görüy
    Cevapla
  • Devam 6 ay önce Şikayet Et
    Boş konuşmayın sizinde sonunuz yakın İsrail coni kuruluşu artık durmayacaz inşallah İsrail yikilana kadar
    Cevapla
  • Nezir 6 ay önce Şikayet Et
    Filisinli rehinleride bırak diyecekmisin,israile
    Cevapla
  • cahıl 6 ay önce Şikayet Et
    aman ısraıle bır sey dersın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!