Abbas: Hamas, Filistin'i temsil etmiyor

Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının derhal durması ve acil insani yardım koridorlarının açılmasına izin verilmesi gerektiğini söyledi. Abbas ayrıca, "Hamas, Filistin'i temsil etmiyor." dedi.

Abbas: Hamas, Filistin'i temsil etmiyor
Abbas: Hamas, Filistin'i temsil etmiyor
GİRİŞ 16.10.2023 10:49 GÜNCELLEME 16.10.2023 13:27
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Abbas, "İsrail'in Gazze'ye saldırısı derhal durmalı. Filistinlilerin himaye edilmesi ve Gazze'ye insani yardım koridorlarının açılmasına izin verilmesi ve oradaki vatandaşlara su elektrik ve yakıt ulaştırılması gerekir." dedi.

Venezuela'dan Gazze kararıVenezuela'dan Gazze kararı

Gazze'den halkın zoraki göç ettirilmesine tümüyle karşı olan Abbas, bunun ikinci Nekbe olacağını vurguladı.

Abbas, her iki taraftan da sivillerin öldürülmesine karşı olduğunu belirterek, her iki tarafa da tutuklu, esir ve sivillerin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Şiddete karşı olduğunu tekrar ederek, Hamas'ın Filistin halkını temsil yetkisinde olmadığına işaret eden Abbas, "İşgali sonlandıracak olan, siyasi çözümün zorunluluğudur. Filistin halkının tek meşru temsilcisi, kararları, programları ve politikaları ile Filistin Kurtuluş Örgütü'dür. Başka bir örgütün politikaları değildir." ifadelerini kullandı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 114
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bu nedeğini bilmiyor birgün önce destek birgün sonra köstek bunamış herhal
    Cevapla
  • Morelli 6 ay önce Şikayet Et
    Sen israilin paralariyla ayaktasin satilmis arafati israile zehirlettin simdi israilin amarikanin verdigi paralarla geciniyorsun sahtekar
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 6 ay önce Şikayet Et
    Abbas Abbas ham as değil el fetih değil peki ne .hamas özgürlük uğruna ölüyor
    Cevapla
  • Gurbetci 6 ay önce Şikayet Et
    kaç kuruşluk adamsın abbas
    Cevapla
  • Sade Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Asıl sen temsil etmiyorsun. Batı Şeria yı terör devletine dattın yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devletimizin Kuzey Siyaseti İlham Alınan Kavrama Dair
Yusuf Tekin üniversite sınavlarıyla alakalı çok değerli bir adım attı