Fransa da İsrail'e destek için harekete geçti... Savunma Bakanı Lecornu açıkladı

ABD ve İngiltere'nin silahlar, savaş gemileri ve uçak gemileriyle destek verdiği İşgalci İsrail'e bir destek de Fransa'dan geldi. Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, İsrail'e istihbarat desteğinde bulunduklarını bildirdi.

GİRİŞ 16.10.2023 15:42 GÜNCELLEME 16.10.2023 16:15
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail'in saldırıları sonucu 2 bin 750 kişinin şehit olduğu, 9 bin 700 kişinin de yaralandığı Gazze'de bilanço giderek ağırlaşıyor.

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, Le Progres gazetesine verdiği demeçte, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"İSTİHBARAT ESTEĞİ VERİYORUZ"

"Fransa, İsrail'e askeri destek sağlıyor mu?" sorusu üzerine Lecornu, "ülkesinin İsrail'e ekseriyetle istihbarat desteği sunduğunu" ifade etti.

"TERÖRLE MÜCADELE TECRÜBEMİZ VAR"

Tel Aviv yönetimine bu istihbaratı, iki ülke arasındaki geleneksel ortaklık çerçevesinde sağladıklarını kaydeden Lecornu, terörle mücadele konusunda uzun bir deneyimlerinin bulunduğunu belirtti.

Fransa'nın İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümden yana tutum sergilemeyi sürdüreceğini vurgulayan Lecornu, Gazze Şeridi'ndeki durumun zorluğuna işaret etti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 93
  • Gerçek akıncı 6 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar, Yahudilerle harp etmedikçe kıyamet kopmayacak. Harp olacak ve Müslümanlar onları kırıp mahvedecekler. Öyle ki, Yahudilerden bir kimse bir ağaç veya bir taşın arkasına saklanacak olsa, o ağaç ve taş dile gelerek 'Ey Müslüman, ey Allah'ın kulu, arkamda bir Yahudi var, gel onu öldür.' diyecek. Sadece Ğarkad ağacı haber vermeyecek, çünkü bu ağaç, onların ağacıdır. (Müslim, Fiten
    Cevapla
  • Muhteşem 6 ay önce Şikayet Et
    Abd nin işbirlikçileri yalakaları çok şu coğrafyada birlik olmadık ya ondan abd teker teker avlıyo
    Cevapla
  • Bunuyaz 6 ay önce Şikayet Et
    Hangi taşı kaldırsan altından dansöz makron çıkıyor her dalda oynuyor bu zat aklı sorgulanmalı ülkesi heryerden kovuluyor sömürecek yer lazım fakat o devir bitti boş kof adam
    Cevapla
  • mesut 6 ay önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir.
    Cevapla
  • Ertuğrul 6 ay önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Körfez'de dengeleri değiştirecek, peş peşe geldiler! 2 ülkeden Baykar'a kritik ziyaretler
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi