KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Bakü'de Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfını ziyaret etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bakü'de Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfına ziyarette bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Bakü'de Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfını ziyaret etti
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Bakü'de Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfını ziyaret etti
GİRİŞ 16.10.2023 16:59 GÜNCELLEME 16.10.2023 16:59

Tatar, Azerbaycan temaslarının son gününde Uluslararası Türk Kültür ve Miras Vakfını ziyaret ederek Vakıf Başkanı Günay Efendiyeva'dan bilgi aldı.

Kardeş ülke Azerbaycan'da verimli temaslarda bulunduğunu belirten Tatar, misafirperverlik için Azerbaycan halkına teşekkür etti.

Tatar, Türkiye, KKTC ve Azerbaycan'ı "bir millet, üç devlet" olarak gördüklerini, diğer Türk devletleriyle de daha fazla dayanışma içinde bulunmayı arzu ettiklerini söyledi.

KKTC'nin büyük Türk milletinin parçası olduğunu vurgulayan Tatar, Türk devletleriyle aynı milli hedefleri paylaştıklarını belirtti.

Efendiyeva da Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi ülkelerle çok iyi işbirlikleri içinde olduklarını, KKTC ile de iyi işbirlikleri kuracaklarını dile getirdi.

Aynı dili konuştuklarını ve aynı köke sahip olduklarını ifade eden Efendiyeva, ortak genetik kodun mutlak şekilde fiiliyatta da gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

- TATAR, AZERBAYCAN'DAN AYRILDI

Azerbaycan'daki temaslarını tamamlayan Tatar, Bakü'den ayrıldı.

Tatar'ı Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'ndan Azerbaycan Kültür Bakan Yardımcısı Ferit Caferov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, KKTC Azerbaycan Temsilcisi Ufuk Turganer, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri uğurladı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Sivasspor'u gole boğdu!
2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller