Guardian, 40 yıllık karikatüristi Bell’i Netanyahu çiziminden ötürü kovdu

İngiliz "The Guardian" gazetesinde 40 yılı aşkın süredir görev yapan karikatürist Steve Bell, İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu'ya yer verdiği çizimi nedeniyle işten çıkarıldı.

GİRİŞ 17.10.2023 02:45 GÜNCELLEME 17.10.2023 10:21
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Ülke basınında yer alan haberlere göre, karikatürist Bell, Netanyahu'nun yer aldığı son çiziminin "antisemitik" (Yahudi düşmanı) olduğu suçlamasıyla uzun yıllardır çalıştığı gazeteden kovuldu.

Karikatürün yayından kaldırılmasının ardından açıklama yapan Bell, görseli gazeteye gönderdikten sonra The Guardian çalışanlarından, Shakespeare'in "Venedik Taciri" oyunundaki Yahudi karakter Shylock'un, tüccar Antonoi'nin "bedeninden yarım kilo et" istemesine atıfta bulunulan "şifreli mesaj" aldığını söyledi.

72 YAŞINDAKİ KARİKATÜRİST KENDİNİ SAVUNDU

Gazetenin suçlamalarına karşı çalışmalarını savunan 72 yaşındaki karikatürist, The Guardian'ın endişesini anlamadığını dile getirerek, "The Guardian için bu konuyu 'antisemitik mecazlar' kullanmakla suçlanmadan çizmek artık neredeyse imkansız hale geliyor." ifadesini kullandı.

Bell, Guardian'ın "çizilmemiş karikatürler için bile" içeriği incelemek için "yeni süreç" başlattığına işaret ederek, kendisine sözleşmesi gelecek nisanda sona erse de, öncesinde de karikatürlerinin yayınlamayacağının söylendiğini aktardı.

"GAZZE SAKİNLERİ, ŞİMDİ DEFOLUN"

Netanyahu'nun midesinde Gazze şeridinin ana hatlarından bir kesiğin yer aldığı karikatürde, Netanyahu kendi vücudunda neşterle ameliyat yapmaya hazırlanırken tasvir edildi. Görselin üzerinde ise "Gazze sakinleri, şimdi defolun." yazısı yer aldı.

GAZETE, KARİKATÜRİSTİN SÖZLEŞMESİNİ YENİLEMEME KARARI ALDI

The Guardian News and Media'dan bir sözcü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bell'le çalışmaya devam etme gibi bir planlarının olmadığını teyit etti.

Sözcü, "Steve Bell'in sözleşmesini yenilememe kararı alındı. Steve Bell'in karikatürleri geçtiğimiz 40 yıl boyunca Guardian'ın önemli bir parçası oldu. Kendisine teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 97
  • Allah birdir 6 ay önce Şikayet Et
    Yahuleri ülkemde istemiyorum lanet olsun kahrolsun İsrail
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 6 ay önce Şikayet Et
    Israilogullari şeytanın ete kemiğe bürünmüş hali olup ingiliz müridi,avrupa oyuncağı,şia israiloğullarının islamın içine soktuğu fitnedir.Allah katında din islam olup Islamiyetde ruhbaniyet din adamı sınıfı olmayıp mesaj insanadır.
    Cevapla
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    Yahudi iki yüzlülüğünü, münafıklığını hiç bırakmıyor. Çünkü, şeytanlık genetiğine işlemiş. Batı da, yahudinin kölesi. Bunlara hiç bir zaman acımayacaksın ki acınmayasın.
    Cevapla
  • Ümit 6 ay önce Şikayet Et
    İkiyüzlü sahtekârlar! Efendimizin (s.a.v) karikatürünü çizseydi, düşünce özgürlüğü derlerdi. Şimdi ne oldu, işinize mi gelmedi? Sahtekârlar! (Editöre not: bu yorumları o gazeteye ulaştırın da görsünler haysiyetsizliklerini.)
    Cevapla
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    basın özgürlüğü yokmuydu orada????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de sezon sona eriyor: Play-off ve düşme hattında durum ne?
Eyüpsultan'da müdüre saldırı! Yeni görüntüleri kan dondurdu