Rusya'dan Soros kararı

Rusya Başsavcılığı, ülkede iş insanı George Soros’un kurucusu olduğu üniversitenin faliyetlerini yasakladı.

Rusya'dan Soros kararı
Rusya'dan Soros kararı
GİRİŞ 16.10.2023 23:13 GÜNCELLEME 17.10.2023 00:43
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Rusya'da George Soros'un kurucusu olduğu Orta Avrupa Üniversitesi'nin (Central European University) faaliyetleri askıya alındı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Avusturya’daki üniversitenin küresel medyanın Rusya karşıtı gündemini şekillendirdiği belirtildi.

Üniversitenin resmiyette eski Sovyet ülkelerinde, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde “açık toplum ve demokrasi” değerlerinin desteklenmesini hedef olarak belirlediği anımsatılan açıklamada, üniversitenin finansmanı Soros’un kontrolündeki yapılar tarafından desteklendiği aktarıldı.

Açıklamada, Rusya Başsavcılığının üniversitenin faaliyetlerini “istenmeyen” olarak kabul ettiği kaydedilerek, "Aslında örgütün çabaları, şu anda Rusya’nın özel askeri operasyonunu ve siyasi yönetimini itibarsızlaştırmaya odaklanmış durumda. Bu nedenle üniversite, öğrenciler için Rus devletinin tarihini kasıtlı olarak değersizleştiren ve çarpıtan, önde gelen Rus bilim adamlarının, yazarlarının ve kültürel figürlerinin onurlarını küçümseyen ve Rusya'nın, tüm dünyadaki felaketlerdeki suçluluğuna ilişkin sahte açıklamalar yapılıyor ki bu kesinlikle doğru değil.” ifadeleri kullanıldı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Anadolu 6 ay önce Şikayet Et
    Şeytan bu şeytan. İblisin eniği.!Siyonistin domuzu! İnşaallah israi baskanı binlerce filistinlinin katili kasap siyonist ariel şaron gibi bitkisel hayatta 9 yıl sürüne rek cürür,Cehennemi boylar sın.
    Cevapla
  • Memo 6 ay önce Şikayet Et
    Biraz geç kaldiniz
    Cevapla
  • Vatandas 6 ay önce Şikayet Et
    Hem bu konuda hem lgbt konusunda , Rusya ve Arjantin kadar olamadık anca haberini yaparız...
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    bizim yapmamiz gereken herseyi putin yapiyor,hemde aniden uzatmadan,adam tek kalemde lgbt yi bile yasakladi,biz de muslumaniz sozde
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    MaşaAllah
    Cevapla
  • 1453 6 ay önce Şikayet Et
    Bu emsal bizimkilerede kapak olsun.Ayakta durarak maaş alan sözde akedemisyenlerede kapak olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!