Çin savaş jetlerinden Kanada uçağına müdahale

Çin savaş uçaklarının, Kanada'nın, Doğu Çin Denizi açıklarında Kuzey Kore yaptırımlarının takibi için yaptığı keşif uçuşlarına müdahale ettiği bildirildi.

GİRİŞ 17.10.2023 10:20 GÜNCELLEME 17.10.2023 11:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

CBC News'in haberine göre, olay anında, Birinci Hava Tümeni Komutanı Tümgeneral Iain Huddleston'ın yanı sıra uçakta gazeteciler de bulunuyordu.

Huddleston, Çin savaş uçaklarının, Kanada'nın Doğu Çin Denizi açıklarında Kuzey Kore'ye yönelik petrol yaptırımlarının takibi için yaptığı keşif uçuşlarına müdahalesine ilişkin "Tamamen uluslararası hava sahasındayız." dedi.

Olayın "amatörce ve çok agresif olduğunu" belirten Huddleston, "Diğer uçaklarla yakın formasyonda uçabilir ve tamamen güvende olabiliriz. Fakat bir hava aracı, agresif şekilde diğerlerine yakın manevra yaptığında güvenlik sorunu olur." ifadesini kullandı.

Kanada Savunma Bakanı Bill Blair, basına yaptığı açıklamada, olayı "tehlikeli ve pervasız" sözleriyle niteledi ve "Bu davranışlar, hiçbir zaman kabul edilemez ve bunu Çin Halk Cumhuriyeti'ne en uygun şekilde dile getireceğiz." değerlendirmesi yaptı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • ali 6 ay önce Şikayet Et
    bu kafirde her yere burnunu sokuyor lakin çine güçleri yetmiyor kafirin gücü ancak savunmasıza güçsüze yaşlıya kadına çocuğa yeter. demek ki kafire karşı kullanmak için her türlü her alan da savunma aparatın silahın olacak
    Cevapla
  • ahmed 6 ay önce Şikayet Et
    ne işleri var, amerika ve yandaş kanada, ingiltere heryeri istediği gibi karıştırmaya çalışıyor
    Cevapla
  • egemen türk 6 ay önce Şikayet Et
    ucak kanadanin icindekiler abdli....
    Cevapla
  • Abd 6 ay önce Şikayet Et
    Keşke vursalardı "bize çok yakın geldiniz, tehdit algıkadık kendi mevcudiyetimize" diye.
    Cevapla
  • Fatih 6 ay önce Şikayet Et
    Çine güvenmeyiniz uluslararası tehlikeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...