Kara saldırısına hazırlanan İsrail'in en büyük korkusu belli oldu

İsrail'in Gazze'ye kara saldırısının gecikmesine sebep olarak, İsrail'in bütün birlikleriyle Gazze'ye girmesi halinde Hizbullah'ın bu fırsatı değerlendirip kuzeydeki Lübnan sınırından ülkeye saldırma ihtimali gösterildi.

GİRİŞ 17.10.2023 13:18 GÜNCELLEME 18.10.2023 02:48
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hamas'ın operasyonu sonrası Gazze'yi 11 gündür bombalayan İsrail’de beklenen kara saldırısı ilgili tartışmalar sürüyor.

İsrail hükümetinin uluslararası tepkilere rağmen Gazze'nin kuzeyinde yaşayanlara "Güneye gidin." çağrısı yapması ve süre vermesi, "Kara saldırısı başlıyor." endişesi yaratmıştı. İsrailli yetkililer, birliklerin en kısa zamanda Gazze'ye karadan gireceğini açıklamıştı ancak hafta sonu başlaması beklenen saldırının gecikmesi soru işaretlerine yol açtı.

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post, konuyla ilgili dikkat çeken bir haber yayımladı. Haberde, Gazze'ye hava saldırılarını yoğunlaştıran İsrail'in bazı endişeleri olduğuna, bu nedenle yeni saldırı planını ertelediğine vurgu yapıldı.

Jerusalem Post'a konuşan kaynaklar, bir dizi etkenin ertelemeye yol açtığını ancak İsrail'in asıl endişesinin Lübnan'daki Hizbullah olduğuna dikkati çekti. Kaynaklara göre İsrail, bütün birlikleriyle Gazze'ye girmesi halinde Hizbullah'ın bu fırsatı değerlendirip kuzeydeki Lübnan sınırından ülkeye saldırı düzenlemesinden korkuyor.

İsrailli yetkililerin, "Hizbullah fırsat kolluyor." düşüncesinde olduğunu ve İsrail'e kuzeyden cephe açılmasından endişelendiği kaydedildi.

Her halükarda İsrail ordusunun Gazze'ye kara saldırısı düzenleyeceğini yazan gazete, buna karşın Hizbullah'ın manevralarının dikkatle takip edildiğini ve kuzey sınırında önlemleri artırdığını aktardı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • kamil 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail biliyoruz insan değil! Nerde bu kadar müslüman ülke?
    Cevapla
  • Türk 6 ay önce Şikayet Et
    Korkak siyonistler giremiyorlar girseler Hamas çıktıkları yeri gösterecek.
    Cevapla
  • cahit 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail in Müslümanlar dan korkusu yok olsaydı Müslüman ülkelerin göbeğinde her gün katliyam yapamazdı
    Cevapla
  • Harbici 6 ay önce Şikayet Et
    Girin de görün ……
    Cevapla
  • ali 6 ay önce Şikayet Et
    siyonist emperyalist teröristler biran önce amaçlarına ulaşmak için müslümanları kadın çocuk demeden öldürüyor kanını döküyor yerinden yurdundan ediyor daha çok müslüman öldürmek için tüm fırsatları argümaları kullanıyor. ya biz bu kafirlerin her yerde olan maşaları piyonları ile yeterince mücadele ediyormuyuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü