Hastane saldırısı sonrası El Ezher'den İslam dünyasına önemli çağrı

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği bombalı saldırı El Ezher yaptığı açıklamada, "Arap ve İslam ümmetinin ABD-Avrupa’ya olan itimadını gözden geçirmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

GİRİŞ 18.10.2023 08:59 GÜNCELLEME 18.10.2023 08:59
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Arap Birliği, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği bombalı saldırı nedeniyle bayrağın yarıya indirilerek 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu. Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Hüssam Zeki, kuruma ait bayrağın yarıya indirilmesini istedi.

Söz konusu "3 günlük yas" kararının ise İsrail’in yüzlerce sivilin ölümüyle sonuçlanan Gazze Şeridi’ndeki hastaneye yaptığı saldırı nedeniyle alındığı bilgisine yer verildi.

EL EZHER'DEN ÇAĞRI

Öte yandan Hastane saldırısına ilişkin El-Ezher Kurumu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Arap ve İslam ümmetinin ABD-Avrupa’ya olan itimadını gözden geçirmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

"İslam aleminin vicdanını, duygularını ve hissini kaybetmiş bir düşmanla (İsrail) karşı karşıya kalan Filistin'in ve mazlum halkının arkasında durması" gerektiği belirtilen açıklamada, "Allah masum şehitlerimize rahmet eylesin." ifadesine yer verildi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 58
  • İbrahim eser 6 ay önce Şikayet Et
    El ezher siz hala conilerden iyilikmi beklersiniz be itimadı ne güveni akıllanıp birlik olabilsek dünyaya nizam adalet gelir
    Cevapla
  • Doğu-Batı 6 ay önce Şikayet Et
    Öyle ulusal yas ilan edip bayrakları yarıya indirmekle bu iş olmaz. Dünyanın petrol ve Doğalgaz şantajını elinde bulunduran Eeeey Arap dünyası...! Hadi sıkıyorsa bir araya gelip İsrail' in gelen kış gününde doğalgazını ve petrolünü kesin. Gün birlik olma günüdür. Bunu yapabiliyor musunuz? Siz o zaman bu siyonistlerin hakkından gelebilirsiniz.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Para Onların ilahıdır, ZORUNLU OLANLARA DIŞINDA Parayı KESİN... Ülkelerimizdeki mallarını almayalım...
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    İslam ülkeleri BİRLİK olmazsa, bu hep yaşanır..
    Cevapla
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar mı söyleyecekleriniz. Başka söyleyeceğiniz bir şey yok mu. Önce israil tarafından başınıza geçirilmiş firavunu indirmeyecekmisiniz oradan. Siz kendi idarecileriniz düzeltmedikçe birşey çıkmaz bu telkinlerden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı